Mayıs 19, 2010

5 Kupadan 0 Kupaya Sevinir Hale Gelmek.


En sonunda biri, başkasının başarısızlığının, senin başarın olamayacağını çıkıp söyledi. Hıncal Uluç. Evimde maçı izleyen Galatasaraylılar, Fener'in şampiyonluğu kaçırmasına sevinirken, Galatasaraylılığımdan utandım dedi, son Kırmızı Çizgi'de. Ama o afaroz edilmişti doğru. O Adnan Polat'ı suçlarken, ben Canaydın'ı katıyorum işin içine.
Vizyon dedik, efendilik dedik, 9 senede ne hallere geldik. Hatta 2 senedir kızlar hariç bir başarının olmaması üzülmek yerine, Fener'in şampiyonluğu kaçırmasına sevindik.
Ben burada ve sokakta Fener'in şampiyonluğu kaçırmasına sevinmeyince Fenerli ilan edildim. Galatasaraylı arkadaşlarım garip garip baktı bana. Ama beni ilgilendirmediğini anlatamadım. Zaten 2 senedir rezil olduğumuzu, rahmetli Canaydın geldiğinden beri doğru dürüst başarı yakalayamadığımızı, elimizdeki 3 stadlık sermayeyi, 1 stad uğruna verdiğimizi, kupa kazanan bir takımdan kupa alamayan bir takıma dönüştüğümüzü söylesem bile, herkesin derdi Fenerbahçe olmuş, düzelir dediler.
Geçen senede düzelir demiştik, Rijkaard'ın gelmesi heyecanlandırmıştı ama sonuç ortada. Yine son haftalarda herkes başka takımı tutar olmuş, cim-bom kimin umrunda. Anti-fener şampiyon olmuş.
Ne zaman aklımıza aslında Galatasaray'ın, Türkiye'nin en önemli spor kulübü olduğu geri gelecek acaba merak ediyorum. Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu diye T-shirt çıkarmak kolay ama biz daha iyisini yapabilecek güçte miyiz?
Bir kurumsallık lafı gidiyor. İyi gitsin. 300.000 forma satılıyor, satılsın ama ben bir maç bile zevkle seyredemikten sonra, ya da bir daha Avrupa'da kupa göremeyeceksem, varsın Galatasaray'da para sorunu olsun.
Ben parası için değil, renkleri için tutuyorum bu takımı. Yarı-finale çıkıp sokağa döktüğü için, Avrupa'da kupa alıp, üzüntüden değil, sevinçten ağlatabildiği için Galatasaraylıyım. Ben çıkmadım yarı finale, finale. Onlar çıkıp hedefleri yükselttiler. Turu geçince sokağa çıkmayı onlar yüzünden bıraktık, çünkü biz artık Avrupa'da kupayı gördük. Bundan sonra geriye dönüş yok. CL'ye en çok katılan takımken, UEFA'ya en çok katılan takıma döndük. Bu yüzden benim başkanım çıkıp 1 sene Beşiktaş'ı bir sene de Bursa'yı destekleyemez. Bursa şampiyon oldu, rakibimiz para kazanmadı diyemez.
Rijkaard'a tav olduk ama iş sadece ona mı bağlı? Bir Arda sorunu bile çözülemedi. Gidecekse gitsin, kalacaksa kalsın. 10.haftadan beri ne o karar verebildi, ne yönetim rest çekebildi. Stadın üstünün kapanıp kapanmayacağı bile zamanını çaldı bu takımın. Telefon hattı satılamadı, rakip daha çok sattı dendi.
Yeniden yapılanıyoruz bu arada kupa alamayabiliriz denilse anlayabilirim ama ben almadım onlar almasın nedir. Galatasaray bu ülkede bayan voleybol hariç diğer branşlarda rakiplerinin (FB,BJK) önündedir hala erkek basket dahil. Ama son kupayı alalı kaç sene oldu kim bilir? Bırakın onları lokomotif branş kupa almayalı 2 sene oldu. Harcanan milyonlarca euro, gelenler, gelipte gönderilenler ve gelipte gönderilecekler. 2-3 sene sonra bu yapılan transferlerin zararları bize yansımayacak mı? Sonra yine aynı senaryo. Galatasaray maddi sıkıntı çekiyor.
Skibbe geldiğinden beri sadece başarı gelirleri zararı 80 milyon euro civarı. Bir de transfer masraflarını eklerseniz, bu takımın parası yok falan diyemezsiniz. Hem bu kadar saçıyor paraları, hem de başarı gelmiyor diyebilirsiniz ancak.

Video linki aşağıda. Facebook'ta Fenerliler koymuş. Tamam onlar hala büyük takımları yenmek döneminde yaşayabilirler. Ama biz o işi bırakalı 10 sene 2 gün oldu. Çeyrek finale değil yarı finale çıktık diye sokağa çıkalı ise 21 sene. 100 senede sadece 2 çeyrek final oynamış takımların hayallerinin bittiği yerde başlıyor bizim gerçeklerimiz hala. Aradan 10 sene geçmesine rağmen. Ama biz ne olduğumuzun farkında olamazsak ya da biz farkındayız ama bizi yönetenler farkında olamazsa, bizimde hayallerimizin sadece derbi maçı kazanmak olmasına az kalmış demektir.

2 yorum:

lions dedi ki...

olaylara çok optimist bakıyorsun yani biz şampiyon değilsek bize ne niye seviniyorsunuz mantığı saçma bir mantık uluç mantığı bu işte. bizler taraftarız futbolu eğlenmek için seyrediyrouz dimi kendi takımımız şampiyon olunca seviniriz olmayınca üzülüürüz ama birde diğer takımlar var şampoiyon olduklarında sevindiğimiz ve olmadıklarında üzüldüğümüz ben real madrid şampiyon olmadı diye üzülüyorum inter şampiyon oldu diye seviniyorum. fener olmadı diyede seviniyorum ama bursa oldu diye sevinmedim ki. Kendi takımın için zaten bir üzüntü duyuyorsun bunu duymuyorsan tamam haklısın sen orda bir problme vardır ama ne yapacaksın başka bir avutuda rakbin rezil olmasıdır. İkisi çok farklı yani biz kendi hatalarımızı sorgulamalıyız neden şampiyon olamadık falan ama diğer yanda bir eğlence var bunu kaçırmamak gerekir.

Metonet dedi ki...

eğlence yanı 1 gün sonraki geyiklerde saklı. ama fener olmadı diye de kutlayamam.

Related Posts with Thumbnails