Aralık 05, 2009

UEFA Kupası'nda Türk Takımları #4 ; 2003-04

Gençlerbirliği

Lig 3. bitiren Ersun Yanal'ın Gençlerbirliği, 4.tura kadar yükseldi. Ancak 4.Turda kupayı alacak Valencia'ya uzatmalarda yediği golle yenilenerek kupaya veda etti.




Gaziantepspor


Ligi 4.sırada tamamlayan Nurullah Sağlam ve oyuncuları 3.turda Capello'nun Roma'sına kadar gitti. İlk maçı kazanmasına rağmen, rövanşta Roma'ya mağlup olarak kupadan elendi. Antep'i eleyen Roma, 4.turda Villareal'e elendi.




Malatyaspor


Ligi 5.bitiren Ziya Doğan'ın ekibi ilk turda Basel'le eşleşti. İlk maçta Malatya'da Hakan ve Murat Yakın'ın golleriyle yenilirken, 2.maçta Celaleddin ile maçı uzatmaya götürdü ancak uzatmada yediği golle kupaya ilk turda veda etti. Basel 2.turda Newcastle UTD'a 2 maçta da yenilerek kupaya veda etti.



Trabzonspor


Gençlerbirliği'ni kupa finalinde yenerek UEFA'ya katılmaya hak kazandı Trabzonspor, ancak ilk turda Villareal'e Avni Aker'de yenilerek kupaya veda etti.




Beşiktaş


100.yılında şampiyon olan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi gruplarında 3.olarak UEFA'ya katılmaya hak kazandı. 3.turdan kupaya dahil olan Beşiktaş, Benitez'in Valencia'sına 2 maçı da kaybederek elendi. Valencia daha sonra kupayı kazandı.




Galatasaray


Şampiyonlar Ligi'nde düşen bir başka ekipte Galatasaray. Olimpiyat Stadı'nda geçen sezonda Villareal'le berabere kalan Galatasaray, rövanşta 3-0 mağlup olarak kupaya veda ediyor. 1.turda Trabzon'u eleyen Villareal, Galatasaray'ı da eleyerek yarı finalde Valencia'ya eleniyor.

4 yorum:

adem dedi ki...

selam arkadaş, bu yazı dizini takip ediyorum gerçekten güzel çalışma, bu tarz istatistiksel veriler tutmak benim de uğraş alanlarımdan biri, bilmiyorum bu verileri sen mi hazırlıyorsun excel programında yazılmış çünkü... ben de şampiyonlar ligi istatistiklerini tutuyorum. 1993'ten günümüze kadar oynanan bütün maçların skorlarını ve puan durumlarını hazırlamıştım excelde. ayrıca son 3 avrupa futbol şampiyonası da çalışmalarım arasında, oynanan maçlar ve atılan goller vs... sendn bi ricam olacak eğer türk takımlarının avrupa istatistikleri sende mevcutsa bana atabilir misin e-posta ile, eğer istersen ben de şampiyonlar ligi ve avrupa şampiyonalarını atabilirim =)))

Metonet dedi ki...

Olurdu ama istatistikler burada gördüklerin kadar şu an. Internetten bulup, excel'de birleştiriyorum. jpg yapıp siliyorum sonra. Bu sitede gördüklerin var sadece onlar da jpg formatında. Excel'de tutmayı düşünmedim hiç, nasıl olsa siteye koyuyorum diye. ilgine teşekkürler, bugüne kadar getireceğiz inşallah.

adem dedi ki...

eyvallah, takipteyim ;)

Jordi Metal dedi ki...

Bu arada Valencia'yı o sene kupada tek yenebilen ekip Gençlerbirliği olmuştu. Ne top oynamışlardı ya. Gerçekten kendilerinden hep 1-2 gömlek üstün takımları yenmişlerdi. Tük futbolunun en efsane kadrolarındandır o dönemki Gençler.

Related Posts with Thumbnails