Aralık 02, 2009

UEFA Kupası'nda Türk Takımları #3 ; 2002-03

Son dönemde Türk takımlarının Avrupa'da en başarılı sezonlarından biri oldu UEFA Kupası'nda. 5 takımla birden katıldığımız sezonda, Beşiktaş çeyrek final, Denizlispor 4.tura kadar yükseldi.

Fenerbahçe


2001-02 sezonu 2. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemede Feyernoord'a elenerek yoluna UEFA'da devam etmek zorunda kaldı. Sezona Werner Lorant, Ariel Ortega ve Washington transferleri ile başladı Fenerbahçe ancak hepsi belli bir süre sonra takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Fener'i eleyen Panathinaikos çeyrek finale kadar yükseldi, ancak o turda kupayı kazancak olan Porto'ya elenerek kupaya veda etti.



Beşiktaş


2001-02 sezonunu 3.sırada tamamlayarak UEFA Kupası'na gitmeye hak kazandı Beşiktaş.100.yılında Beşiktaş Lucescu yönetiminde şampiyonluğun yanısıra UEFA Kupası'nda da tarihinin en büyük başarısı olan Çeyrek Final'e ulaşmış oldu. Çeyrek finalde Beşiktaş'ı eleyen Lazio, yarı finalde kupayı alacak Mourinho'nun öğrencilerine elendi.





Ankaragücü


Ersun Yanal yönetiminde ligi 4.bitirip UEFA'ya katıldı Ankaragücü. Ancak sezon başında Ersun Yanal'ın Gençlerbirliği'ne transferi Ankaragücü'nü eski günlerine geri döndürdü. Bu şartlarda Avrupa'da da başarılı olamadı. Elendiği Alaves bir sonraki turda Beşiktaş'a elenmekten kurtulamadı.



Denizlispor


Ligi 5. bitiren Denizlispor UEFA'da tarihi bir başarıya imza atarak 4.tura kadar çıktı. 2 Fransız, 1 Çek takımını eleyerek 4.turda Porto'nun rakibi oldu. Porto Denizli eleyerek kupada yıoluna devam etti ve kupayı müzesine götürdü.




Kocaelispor


2001-02 Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'ı Bursa'da 4-0 mağlup ederek kupaya uzanmıştı. Kupa galibi kontenjnından UEFA'ya katıldı. UEFA'da ise ilk turda Ferencvaros'a elendi. Ferencvaros'ta bir sonraki tur Stuttgart'a elenerek kupaya veda etti.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails