Aralık 17, 2008

Karşıyaka vs. Medya


20 gün önce Özgür Soylu'nun ölümü ile sonuçlanan olayda rahmetliye, kulübümüze ve taraftarımıza hakaret eden basın kuruluşları için Cumhuriyet Başsavcılığı`na şikayet dilekçesi Avukat Serkan İNCEKAŞ tarafından 16/12/2008 tarihinde Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı eli ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verildi.

Balıkesir'de yaşanan üzücü olayda Özgür SOYLU yaşamını kaybetmiş, bunun üzerine olayı duyuran çeşitli haber sitelerinde olay çarpıtılmış, haber ve yorumlarda kulübümüzü, taraftarımızı ve Karşıyaka insanı töhmet altında bırakacak ifadeler kullanılmıştı. Suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve basın yoluyla hakaret suçlarından haber7 web sitesi genel yayın yönetmeni ve bu sitede yorum yapan kişilerden suç unsuru bulunanlar hakkında şikayetçi olunan dilekçe ile web sitesi sorumlularının ve yorum yapanların hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmaları isteniyor.

Dilekçede özetle, haber sitesinin haberi yanlı ve yanlış olarak, adeta taraftarların benzinliğe saldırısı olarak sunduğu ve cinayeti değil, zarar gören benzinliği vurguladığı, siteye yorum yazanların, Karşıyaka halkına ve KSK’ne hakarette bulundukları , suçu ve suçluyu övdükleri ifade edildi. Şikayet dilekçesinde:“…Ne bir haber sitesi, ne de oraya iki satır yazabilen hiç kimse Karşıyaka spor Kulübünü, taraftarını ve burada yaşayan insanları bölücü örgüt ile zekadan uzak yakıştırmalarla benzeştirmeye yeltenemez. Karşıyaka’ ya bayrağa sarılı çok asker cenazesi geldi. Karşıyaka’daki insanlar cumhuriyetin değerlerini ve ulusal bütünlüğün kıymetini iyi bilirler. Büyük Atatürk’ ün annesini emanet ettiği semtin insanları, büyük emanetin bekçileri olduklarını her ortamda ifade etmişlerdir…” şeklinde ifadeler de yer aldı.



kaynak:kafsinkaf.org

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails