Nisan 22, 2010

Hüdaverdi


Seviyoruz hala. Hayalleri gerçeklere çevirdiği için. Başarıyı öğrettiği için. 4 sene dayanabildiği için.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Fatih Terim benim için = Mehmet Ağar-Tansu Çiller-Mesut Yılmaz.Örtülü ödenek paraları, vergi afları,Vahap Beyaz-Ahmet Çakar.Arif'in penaltıları,Hagi'nin tükürükleri,Emre'nin bugün de devam ettikleri vs...
Hatta bizim camianın pislik yüzü olan 100. yıldaki, Sinan Engin-Çakıcı bağlantısı bile eşittir Fatih Terim.

Metonet dedi ki...

valla şahıslara baksak düzgün adam yoktur o alemde muhtemelen. ben yapılana bakıyorum. 8-0lardan 3.lüklere üzülür hale geldik. avrupa'da kupamız oldu. ondan önce bunu söyleyebilen yoktu, o söyledi sonra da yaptı. dahası boştur.

Unknown dedi ki...

Fatih Terim'in yaptığı birşey değil bu bence,futbol artık daha büyük bir coğrafyaya dağılmak istiyordu yani yerelden globale bir akış evrimi içindeydi.Bunu Fifa , Uefa gibi organizasyonlar istediği gibi kapitalin de doğası gereğiydi bu.Yani bu, futbolun evrimidir.Artık İngiltere'nin dünyada her denk geldiğinde 5 ya da 8 atacağı ülke takımı sayısı "tüm dünyada" çok az sayıdadır.Ya da Dünya Kupası 3. sü olmuş bir ülke takımı Slovenya'ya yenilebilir vs...
"Futbolun evrimleş(tirilme)" basamaklarında Fatih Terim bir döneme denk gelmiştir diye düşünüyorum.Kimine göre başarılar o'nun eseridir ki ben buna evrim diyorum , kimine göre günümüz futbolunun pislik ve şaibe dolu kirli ilişkiler düzeninin bir kalesidir.

Metonet dedi ki...

terim her ne kadar kibir küpü de olsa ertuğrul, bülent uygun hatta bülent korkmaz'ın yapamayacağı bir şeyi yapıp teknik direktörlükten yardımcılığa geçmiştir piontek'in yanına. oradan artı 1i var.
denk gelme diye birşey yok bana göre. 93 akdeniz oyunları ile başlayıp, 2002 dünya kupasına kadar aynı kadro takviyelerle ilerlemiştir. ilk kadro rüştü, hakan, alpay, bülent, rahim, tolunay, arif gibi adamlarla başlamıştı ki onlar rüştü, alpay,sergen hariç uefa'yı almış, hagi popescu taffarel hariç euro96 finalleri grup, euro2000 çeyrek ve 2002wc dünya kupası 3.lüğü getirmişlerdir.
ondan sonra adam çıkmadı mı peki türkiyede. çıktı ama kullanılamadı. kaç kez gençler u17si, u19u başarılar kazandı yurtdışından ama onlardan bir tek arda var görünürde. bu sıkıntıya rağmen fenerin yedekleri tümer ve semih dahil gidip euro2008de 3.oldu.
tüm başarıyı ona maledemeyiz elbette, sonuçta wc2006 ve 2010a da onunla gidemedik.
ama yine kimsenin düşünemediği bir şeyi yapıp prof.dr. kondisyoner bir ekip getirip abdden, 60.dakikada yorulan adamlardan 3 günde 1 finale çıkan bir kadro oluşturdu 2008de.
100 üzerinden 51i hakeder bu yaptıkları ile. 49un içinden kaç verileceği kişiye göre değişir.

Related Posts with Thumbnails