Nisan 21, 2010

Teknik Direktörü Kurtaran Adam.


Belli oyuncular vardır, ancak bazı hocalarda iyi oynarlar. Bunların son örneği Arjen Robben'dir kesinlikle. Van Gaal'in Barcelona başarısızlığının ardından AZ'a gitmesi, birçok kez Türk takımları ile anılması ve sonunda Beckenbauer'in onu Bayern'e getirmesi. Ajax'ta kazandığı CL'nin üstüne, o Ajax'ı Barça'ya taşıması işe yaramamış, 1 CL yarı finali de onu kurtamamış ve Az'ın yolunu tutmuştu.
Sene başında da Van Gaal'in Bayern'i umut vermiyordu ki sahalara Robben çıkana kadar. Ribery'nin sorunları, Toni'yi göndermesi, Hamit'i kaale almaması (bu kısmı bizim canımızı sıkmıştı). Derken son 2-3 aydır Robben'in iyiden iyiye alışması Van Gaal'in Bayern kariyerini ve Almanlar'ın CL başarısızlığı örtmeye başladı. Ligde liderlik ardından ManU'nun elenmesi ve yine Lyon maçı. Hepsinde ciddi şekilde bir Robben parmağı var. Sahanın her yerinde Robben görülebiliyor. PSV'den sonra bir türlü bekleneni veremedi Robben. Chelsea ve Real'in yıldız kalabalığı Robben'i hep geri plana itmişti. Ama Van Gaal'in Bayern'inde kendini buldu. 10 numara olayının sadece bir numaradan ibaret olmadığı gösterenlerin başında bu sene Robben.
Van Gaal'in not tutması kadar Robben'in attığı gollerde Bayern'i 3 kulvarda finallere götürüyor. Bir Ajax efsanesi daha doğurabilirse Van Gaal, Robben'e çok şey borçlu olacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails