Mart 22, 2010

Bloglarda Meriç Tunca Esintisi.


Zaten kaybedilmiş maç olmasına rağmen, hakemin hatalarından, eyyamdan bahsediliyor. Bu kadar mı korkuyor Fenerliler Sami Yen'e gelmekten? Yok saha kapatılmalıymış, Sabri atılmalıymış, Caner kart yemeliymiş, Keita karaktersizmiş, hakem Gsyi haftaya hazırlamış.
Galatasaray zaten haftaya maça favori çıkmayacak nedir bu sıkıntı. Takım ortada Sami Yen'de bile garantisi yok bu takımın. Hakem madem Gs'ye eyyam yaptı, neden Caner'in golünü vermedi. Keita karaktersiz, Emre çok mu düzgün. Hakem arkasına dönünce hatta dönmeden yaptıklarını yıllarca gördük. Yedek kulübesinde bile gördük. Sabri'nin pozisyonu bana göre faul olmasa da herkes farklı düşünebilir ona birşey diyemem. Premier League üstüne TSL izleyince faullerde sıkıntı çekiyorum zaten yeterince.
Stad kapatma konusunda Everton örneği yerine, 03.03.09 tarihli Sivas örneği zaten Golsüz Eşitlik'te verildi. Demek ki terazi çok farklı çalışmıyor. Bir sene size bir sene bize, hatta bu iş hafta hafta bile değişiyor son 2 senedir. Bursa'nın alyhine çalınmayan düdükleri bi düşünelim. Bu GS ya da FB'lilerin kapışması için bir sebep değil, birleşip şu iğrenç sistemden kurtulmak için kullanması gereken bir sebep olmalı. Ama yönetimler geleceği düşünmek yerine işlerine geldiği gibi davranma eğilimde olduğundan bu iş biraz zor.
Sonuçta maç haftaya Ali Sami Yen'de. Sabri'de oynayacak. Caner oynamasa daha iyi olur bana göre ama Hakan Balta yoksa o da orada olacak. Keita da Emre de Volkan da oynayacak. Rijkaard, Daum, Neeskens, Koch'da orada olacak. Hatta Başkanlar bile olabilir. Her sene olduğu gibi yani. Son yıllarda Galatasaray'ın Fener'i Ali Sami Yen'de bile yenemediğini düşünürsek, Fenerli arkadaşlar korkmasınlar o kadar. Ha belki bu sene biz kazanırız ama çok birşey değişmez. Kazanan Bursaspor olacak o maçtan sonra. İnşallah sene sonu biz Galatasaraylılar ya da Fenerli ve Beşiktaşlı arkadaşlar kına yakmak zorunda kalmayız. 5.büyük istemiyorum şahsen ben. Avrupa'da 6-7 maç yapmış takımın ne işi var orada.

6 yorum:

Arkhe dedi ki...

Sabri, Caner ve Baros kart görmeliydi diye fikrini belirtince Sami Yen'e gelmekten korkar mı olunuyor? Emre'ye her hafta laf edenler Emre'den mi çok korkuyorlardı? Hayır. Herkes fikrini söylüyor, haklı olduğunu düşündüğü noktaları savunuyor. Katılmadığın fikirleri savunanlar da Meriç Tunca olmuyor.

"Caner topu eliyle kontrol etti, sarı görmesi gerekiyordu" dersek Meriç oluruz, "Keita'nın bu kaçıncı sahtekarlığı" dersek Tunca oluruz. Galatasaray'ı eleştiremeyeceğiz yoksa korkak oluruz.

Hı hı, oldu.

Ne yazmamızı istiyorsanız direkt söyleyin, ona göre yazalım. Mesela bu hafta boyunca hiçbir entry girmezsek en kral yazar olur muyuz?

Metonet dedi ki...

meriç olanlar var diye yazım. fikir değil, direk hüküm verenlere lafım.
1 haftadır statta düşen adam yüzünden stat kapatılmalı ve dünkü maçta 'kart görmesi gerekiyordu canerin, sabrinin' diye beyan ederlere ve bunları futbolla değil de direk gs-fb maçıyla bağdaştıranlar için yazdım.
Bu nasıl yönetim deseler zaten meriç tunca tek olurdu bu alemde. Bende yönetimlere, federasyona, hakemlere laf ediyorum, ama emreye niye yaptı demiyorum, emre niye cezalandırılmıyor da demiyorum, bunu yapmasına izin verilecek hale gelmesine kızıyorum. kısaca Baros'ta elle gol atsa, Anelka da atsa tepkim aynıydı.
Onun için sen üstüne alınma. 1-2 posta cevap diye yazdım.

aks111 dedi ki...

bu sene beşiktaş ne yaptı avrupa da.Grupta 3. bile olamıyoruz şu halimiz nedir yani.Galatasaray hiç maç yapmadan mı avrupalı oldu.Neden bursaspor şampiyon olmasın böyle iyimi yani lig. her sene şampiyon beşiktaş galatasaray fenerbahçe.Diğerleri figüran olarak mı bu ligdeler ?.Bursaspor çok büyük bi başarıya doğru gidiyo şampiyon olursa 6 maç daha artıcak avrupa maçı sayıları.Avrupa da oynamadan nasıl artsın ?.Yani onlar uefa da takılsın diyosun biraz herhalde o anlamı çıkardım ben.Biraz tecrübelenip gelsinler.Evet fenerbahçe ve galatasaray da uefa dalardı ve bu bütçelerle başarılı olamadılar.Belkide bütçe meselesi değildir belkide bi sürpriz yapar bursaspor.Hayır yani son zamanlardaki avrupa durumuna bakıyoruzda şampiyonlar liginde bi 3 puan bile alsalar çok büyük başarıdır.

Metonet dedi ki...

6 maç daha artar o kadar da kalır. clye giderse emin ol sen ve bursaseverler dahil herkes küfür edecek onlara. çünkü seneye ne bu hava kalacak ne sercan ne de ozan ipek ne de volkan kalacak. bursa'da kalmalarından bahsetmiyorum, bursada kalsalar da kafaları istanbulda kalacak. yüksek bonservis isteyecekler onu da kimse vermezse, cm misali wants to move to a bigger club olacak. avrupa'yada o bonservis bedelleri ile gidemeyecekler.
çok uzağa gitme 10 sene önce valencia, lazio, roma, deportivo şampiyon oldular. 1-2 sene daha dayandılar. roma hariç hepsi yalan oldu. geçen sene wolfsburg şampiyon oldu, dün hertha (küme düşecek muhtemel) evinde 5 yediler. seneye de bursa için aynı şeyleri diyeceğiz, sivas'ın başına gelenler gelecek. böylece uefa'da ısınsın dediğimiz takım kaybolacak. bjk,gs,fb,ts avrupalı olalı 50-60 sene oldu. 1i gelip hemen avrupalı olabilseydi, zaten roma'yı yenen antep, lisbon'u eleyen gençler avrupalı olurdu. Bursanın şampiyonluğu, şu an ispanyada 2 takımın, ingilterede 3 takımın, italyada 2 takımın forse ettiği lige çevirecek tslyi. bana daha çok uyar öyle olması ama doğrusu, olmaması. bunun içinde bursa ilk 2ye girmesin.

aks111 dedi ki...

Yani sen diyosunki galatasaray tromso ya elenebilir,fenerbahçe mtk ya elenebilir.Yine fenerbahçe şampiyonlar liginde sıfır çekebilir.Beşiktaş liverpool dan 8 gol yiyebilir sorun olmadı ama bursaspor şampiyonlar liginde sıfır çekerse sorun olur.Bu mu yani söylediğin şey hani büyük şansla şampiyon oldular desem tamam ama 3 büyükleride iyi oyunla yendiler ve bu takım alt yapısındada oyuncular var.Sivassporda bu altyapı olsaydı şu anda bu halde olmazdı.Valencia gerçekten iyi dayandı bu arada 2 şampiyonlar ligi finali 1 uefa kupası şampiyonluğu ve şu anda uefa çeyrek finali ve seneye büyük ihtimal şampiyonlar liginde olucaklar.Volkan şen in alternatifini yetiştirmişler.İsmail haktan odabaşı oynuyor bi kaç maçtır.Muhammet demir u17 takımımızda 3 gol attı fazlada gol atmadık o şampiyonada.Yani bursa şampiyon olursa 2 yada 3 takımlı yarış olcak diyorsun ya trabzon senelerdir yok o yüzden 3 takımlı yarış oluyordu zaten son yıllarda.Onun için bişey farketmez herhalde.Yani zaten şampiyon olurlarsa bi sene daha idare ederler bence.İstanbul istemezler o sene çünkü şampiyonlar liginde direkt oynama şansı sadece kendilerinde olucak.Ama sonra bende gidiceklerini düşünüyorum.Fakat alt yapısı fena değil bu takımın belki bi daha dediğin gibi şampiyonluk yaşayamazlar ama sivas gibide olmazlar.En azından her sene uefa da oynayabilcek bi takım olabilirler.

Metonet dedi ki...

zaten her sene uefa'da oynamaları daha mantıklı. cl'de büyükler birşey yapamazken onlar hiçbirşey yapamaz. Ama uefa'da paranın da düşük olduğunu düşünürsek hiç bir büyük takım kaale almıyor yıllardır o kupayı. shaktar falan alıyor. milan geçen sene werder maçı öncesi dubaiye gidip özel maç yaptı. €2,5m aldı. sonra elendiler tabi. yol yorgunluğu falan. kupayı alsalar 3,8m alacaklardı bi de bi ton maç git gel masrafları. Ama gs uefa'yı aldıktan sonra bitti, milliler 3.oldular dünya kupasında sonraki 3 kupadan 1ine katıldık. bursanında başına aynı şey gelecek. ben her sene uefaya oynamalarını geç 1kaç sene sonra 2.lig takımı bile olabileceklerini düşünüyorum. çünkü türk adamlar. bizden yani. bişey yaptıktan sonra hemen şımaracaklar, hedef kalmayacak. zaten seyirci dediğin bursa ile sınırlı. gelir sadece medya olacak. 3 büyükler yarıştan koptukça digiturk sıkıntı çekiyor. anadoluya kalırsa iş digiturk federasyona gidip al şu ligini bile diyebilir. sonra medyadan bekledikleri paralar da cacık olur. küçük şeyleri desteklemek iyi değildir. kobileri destekliyor hükümetler kobiler büyüyor sonra mal satacak büyük fabrika olmadığından batıyorlar. öyle düşün. büyükleri destekleyeceksin, hem küçüklerin onları geçme gibi bir hedefi olacak hem de onlara mal satacaklar. yoksa gs,bjk,fb ligde başa güreşmezse ihaleye 10 milyon vermez trt bile. işin içinde para olmasa bursa şampiyon olsun her sene, ama para olduğundan agalar da bu durumdan rahatsız olacak. belki 1 sene. sonra bir daha anadolu takımlarını ilk 3e yaklaştırmayacaklar. 1kaç sene önce olduğu gibi fb,bjk,gsye yapılan hakem hataları tüm anadolu kulüplerine yapılacak. rant çok büyük. sadece para da değil, güç gösterisi. 20milyon taraftarın başkanısın. başbakan 10 milyon oy aldı. ordan hesap et gücü.

Related Posts with Thumbnails