Mart 26, 2010

Ziya Doğan Yeniden Konyaspor'da.

Diyarbakır macerasından sonra, bir dönem çalıştırdığı Konyaspor ile anlaştı Ziya Doğan. Böylece kariyerindeki 7.takıma ulaştı. Açık ara lider Yılmaz Vural'a yetişmek zor olsa da kendine her sene en az 1 takım değiştiren hocalar arasında yer buluyor O da. Sorun hocalarda diye düşünsek de aslında bana göre, hocalara istikrar sağlaması gereken zamanın verilmemesi yönetimi suçlu hale getirir. Fatih Terim Sami Yen'de 4-0'lık Fenerbahçe maçı sonrası gönderilse, bunlardan biri olabilirdi.
Tabi siz her gittiğiniz takıma aynı adamları (Ziya Doğan'ın kadrosu Ayman, Celaleddin vs. vs.,Hikmet Karaman-Ceyhun) getirirseniz zaten sonucu belli olan bir işe girmişsiniz demektir. O oyuncuların gittiği takımlara bakması yöneticilerin sene başından takımlarının kaçıncı olabileceğini tahmin etmesini bile sağlayabilir.
Tabi Ziya Doğan tek değil. Bizde çok var onlardan. Kabaca kurcaladım ve sonuç muhteşem.
Yılmaz Vural 17, Samet Aybaba 12, Hikmet Karaman 9, Giray Bulak, Fuat Yaman 8, Erdoğan Arıca, Ziya Doğan 7, Rıza, Mesut Bakkal, Reha Kapsal, Nurullah Sağlam 6 ayrı takımda çalışmışlar. Bazı takımlarla 2 hatta 3 kez anlaşmışlar ayrı dönemlerde. Genele baktığımızda çoğu her sezon ayrı bir takım yönetmiş. Ama takımlarında en ufak bir ilerleme olmamış. Ziya Doğan Trabzon'da biraz birşeyler yaptı ama deplasmanda kazandığı turu evinde teslim ederek CL'ye çıkamadı. Yılmaz Vural bu sene iyi dedik ama Kasımpaşa düşmese bile yine oralara yaklaştı son haftalarda. Bülent Korkmaz bile 5 rakamına ulaştı kısa olan teknik direktörlük hayatında.
Peki bile bile aynı hocaları getiren yönetimler ne bekliyolar acaba? Ertuğrul'a güvenen Samsuınspor gibi yapabilirler ya da madem bu hocaları getirdiler, zaten her yıl aşaı yukarı aynı sonuçları alıyorlar, bu hocalara daha uzun süre şans veremezler mi? Bu hocaların çoğunun hatta hepsinin bir büyük takım çalıştırma şansı olmadığına göre en azından istikrara oynasınlar. İlk sene olmazsa 2-3 sene sonra istikrara kavuşabilir hatta durumlarını düzeltebilirler diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails