Kasım 11, 2009

UEFA Kupasında Türk Takımları #1 ; 2000-01

Yeni bir seriye başlıyorum. Unuttuğumuz yıllarda Avrupa'daki maçlarımız. Türk futbolunun zirve yaptığı yıllar ve devamı. 2000/01 sezonundan itibaren tüm sezonlarda Avrupa kupalarına katılan takımlarımızın maçlarını tüm topladım. O kadar unutulmuş ki goller bile zor bulunuyor. Tabi Anadolu klüpleri için geçerli bu. İşte serinin ilki.

Antalyaspor



Antalyaspor, 1999/00 Türkiye Kupası'nı finalde Diyarbakır Atatürk Stadı'nda Galatasaray'a uzatmalar sonunda 5-3 yenilerek kaybetti ancak Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne gitmesinden dolayı UEFA'ya ön eleme turunda katıldı. Azerbaycan'ın Gence takımı'ndan sonra ilk turda Werder Bremen'e rakip oldu. İlk maçı İtalyan asıllı Alman Maurizio Gaudino'nun 1 golü ve 1 asistiyle 2-0 kazandı ancak 2.maçta farktan kurtulamadı. O maçta, daha sonra Beşiktaş'a gelen Ailton da hat-trick yaptı. Werder Bremen turnuvanın 3.turunda Bordeaux'a elenerek kupaya veda etti.

Gaziantepspor



1999/00 sezonu Süperlig'de 3.olan Gaziantepspor kupaya ilk turdan dahil oldu. İlk maçta İspanya'da yenilmediği Alaves'e, Antep'te 4-3 yenilince kupaya erken veda etti. Alaves UEFA'da finale kadar çıktı. Finalde Westfalen'de Liverpool'a 117.dakikada yediği altın golle 5-4 mağlup oldu. Takımın bu performansı Cosmin Contra ve Javi Moreno'ya da Milan'ın kapılarını açtı.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails