Kasım 09, 2009

Sadece Deplasman


Kayserispor tribunleri Fener maçında neden dolmadı diye hayretler içinde kalmıştık. Hiç bağırılmamasını ise çekirdekçi seyirci profiline bağlamıştık. Ama Kayserispor'un tribün yapan tek grubu Kapalı Kale içerdeki maçlara gitmeme kararı almış. Yaptıkları açıklama da şöyle:...


Kapalı Kale Grubu olarak ilk günden beri menfaat gözetmeden , hiç bir kişi ya da kurumdan bedava bilet ya da deplasman masrafı gibi taleplerde bulunmadan içerde , dışarda Kayserisporumuzun yanında olduk.

Bu süreç içinde deplasman şehirlerinde görev yapan emniyet güçlerine, bizlere karşı olumlu tavırlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak şehrimizde tam tersi bir muameleyle karşılaştığımızı bilmenizi isteriz. Kendi sahamızda oynadığımız her maçta bizlere ceza yazmak için adeta seferber olan bir Kayseri Emniyeti ile karşı karşıyayız.

Ankara’da , Eskişehir’de bulunan polis memurları bizlere “siz” kelimesi ile hitap ederken, Kayseri’de özellikle bazı polis memurları hiç hoş olmayan argo kelimelerle bizlere hitap etmeyi gelenek haline getirmişlerdir. Sadece sözlü değil , sık sık darpa kadar giden itip-kakma vukuları yaşanmaktadır.Yine son Fenerbahçe karşılaşmasında sudan sebeplerle grubumuzun etrafında çevik kuvvet çemberi oluşturulmuş , maç devam ederken tek tek isimlerimiz alınmak istenmiştir. Bu olaylar bizleri oldukça üzmektedir.

Bir başka üzücü olay ise Kayserispor yönetiminin taraftara karşı takındığı bu soğuk , anlayışsız tavırdır.Fenerbahçe maçı, bu tavrın doruk noktaya çıktığının göstergesidir. Büyük Kayserisporumuzun evinde oynadığı bir karşılaşmada rakip takımı bahane edilerek bilet fiyatlarının 4 katına çıkarılması kabul edilemez bir durumdur. Bizler her maç Kayserisporumuz için stadumdayız. A Takımı ve ya B Takımı bizleri ilgilendirmediği gibi , rakip takıma göre bilet fiyatı belirlenmesi saçmalığını da asla kabul etmiyor ve kınıyoruz.

Son haftalarda tavan yapan bu tatsız olayları protesto etmek amacı ile sadece deplasman maçlarında Kayserisporumuzun yanında olacağız. Bir başka deyişle bundan sonra oynanacak iç saha maçlarında Kapalı Kale Grubu yer almayacaktır.

Unutulmamalıdır ki bizler insanız. Vatanını seven , işi gücü olan , içerisinde öğrenciler de olan ; resmi derneği olmamasına rağmen tribünde varolan , biletini alıp maça giren bağımsız bir oluşumuz. Stadyumda yer alan çirkin muameleleri hiç bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı hak etmemektedir.

Kapalı Kale Grubu

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails