Eylül 22, 2009

Hakemin cezasını kim verecek?


Futbolcu sert girerse kırmızı kart yiyip ertesi maçı kaçırıyor, yönetici konuşursa hak mahrumiyeti alıyor da hakem hata yapınca ne ceza alıyor. Dün ki maçta gs mağlup olsaydı belki dinlendireceklerdi, ama bence şimdi en kötü cezası 2.ligde maç yönetmek olur. Dilekolay Ali Güneş'e 2 kırmızı kart, Keita'ya kırmızı kart ve 1 plonjon penaltısını göremeyen bir hakemin ne iş yapar?Yardımcıları ne iş yapar? Eğer bu maç naklen verilmeyen maç olsaydı haberimiz bile olmayacaktı belki.
Şikayet etme şansın dahi yok. Şikayeti de aynı kuruma yapıyorsun. Gözlemci ne derse o olur. Ulan tv'de görülen şeyler için gözlemciye ne gerek var. O da görmezse güme gidiyor olanlar.
Herkes hata yapar demesinler. Futbolcuya, yöneticiye hata yapınca ceza veriliyorsa hakeme de verilsin. Dinlendirme olmasın ama bu. Dinlendirmeyi göze alıp maçın kaderiyle de oynayabilirler. Az para alıyor da demesinler. Bilmiyor mu bu işe başlarken alacağı parayı.
Hakemlerin dokunulmazlığı var. Elle atılan golleri görmeyenler, pozisyonlara 1 km uzaktan bakanlar, ofsaytları vermeyenler hala hakemlik yapıyor bu lig'de. İşin başına yönetmekten anlamayan adamlar gelirse böyle olur tabi. Hakemlik ve hakem yöneticiliği farklı şeyler gibi geliyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails