Eylül 25, 2009

Hakan'ın Yansımaları


Benim babam senin bananı döver felsefesinin yeni ürünü. Bizim takım yenisini yener. Ve otoritelerin yorumları. Ergün - Hasan Şaş farkına dikkat edelim. Cüneyt Tanman hala efendi.

Kupa 1’i kazanırlardı
UEFA Şampiyonu olan kadro bugün oynuyor olsa Şampiyonlar Ligi’ni çok rahat kazanırdı. Avrupa’da o gün oynanan futbolla bugünkü arasında dağlar kadar fark var. Galatasaray o sezon kupayı alırken 2 İtalyan, 1 İspanyol, 3 İngiliz takımıyla mücadele etti. Avrupa’da bunlardan güçlü lig var mı? Bugünkü kadronun Panathinaikos, hatta Kasımpaşa önünde bile nasıl çözüldüğünü gördük. Dolayısıyla bu mukayeseyi yapmak için henüz çok ama çok erken.
HINCAL ULUÇ

Her dönem farklı
Böyle bir mukayesenin yapılmasına taraftar değilim. Her takım kendi dönemi ve şartları içinde başarılı oluyor. Benim dönemimdeki Tanjulu, Prekazili, Kupa 1’de yarı final oynamış takım da değerliydi. Her dönem oynanan futbolun tarzı ve hızı değişiyor. 2000 yılındaki takım gerçekten çok başarılıydı. Ama şu andaki takım da mükemmel. Umarım onlar da önemli başarılara imza atarak saygıyla anılacaktır. Zaten 2000 kadrosuyla mukayese edecek olsak bile, öncesinde önemli işler başarmaları, UEFA Kupası’nı kazanan takım gibi Türk futbolunun gururu olmaları gerek.
CÜNEYT TANMAN

Sezon sonunu görelim
Türkiye’nin en kaliteli yerli kadrosunu elinde bulunduran Galatasaray, çok önemli yabancılarla birlikte bu sezon çok iyi bir takım oluşturdu. Ama ben bu tip bir değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. En azından bu sezonu bitirmek gerek. Şu anki takım çok iyi bir kadro ama bizden iyi olup olmadıkları kazanacakları şampiyonluklarla ve Avrupa’da elde edecekleri başarıyla anlaşılacak.
BÜLENT KORKMAZ

Babam babanı döver
Çok abuk bir benzetme. Hakan bunu neye dayanarak söyledi bilemiyorum. Hani eskiden mahallelerde konuşulurdu ya “Benim babam senin babanı döver” diye, bu da onun gibi bir şey. O zamanın futbolu ayrı, bu zamanın futbolu ayrı. Öyle bir kıyaslama yapacaksak, o zaman 70’li yılların Ajax’ı da herkesi yener.
ERMAN TOROĞLU

Tabii ki biz kazanırız
Hakan doğru söylemiş, tabii ki bizim takım kazanır. Bu görüşü savunmamın nedeni bizim dönemimizdeki takımın oyunu iki yönlü oynayabiliyor oluşu. Hem koşuyor, mücadele ediyorduk hem de üretkendik. Şimdiki takım çok üretken ama oyunu hem defansif hem ofansif olarak oynayamıyor. Böyle olunca da 2000 kadrosunun önemli bir artısı oluyor. Şimdiki takım ilk golü atınca sonrasını kolay getiriyor. Hızlı adamlarıyla rakibin açıklarından sonuca gitmeyi biliyor. Ama biz Panathinaikos gibi geri dönüşlerde sıkıntı yaşamazdık. Hücumdan dönüşte hızlı bir biçimde 8-9 kişi topun arkasına geçebiliyorduk.
HASAN ŞAŞ

Başarılarımız ortada
Tabii ki bu sezonki Galatasaray çok iyi bir takım ama bu tip bir değerlendirme için çok erken. Ayrıca bu takımın ne kadar iyi olduğunu değerlendirebilmek için Avrupa’da neler başaracağını görmek lazım. Şimdiki kadroda bireysel yetenekleri üst düzeyde olan, skoru her an değiştirebilecek çok isim var. Ama o dönem bizim de gerçekten çok iyi bir kadromuz vardı. Zaten başarılar ortada.
ERGÜN PENBE

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails