Temmuz 08, 2009

Siyahi İtalyanlar

Fransızların, İngilizlerin ya da Hollandanın zencilerine alışkınız da İtalyanların bir garip gelmiştir hep. Cm'de oynattığımız İtalyanın, İtalyan ismine sahip olmasına rağmen siyahi çıkması hep şoke etmiştir beni. Şimdi de Ferrari'nin Beşiktaş'a gelmesi biraz da dikkatimi çekti. Gerçi alışamamız normal 5 tanıdık İtalyan zenci bulabildim. Zaten o kadarı Türkiye'de de var. Neyse liste şöyle sıralanıyor.


1-Matteo Ferrari : Gineli anne, İtalyan baba, Cezayir'de doğum. Gerisini çok duyarız-okuruz zaten. Inter'de başlayan kariyeri birkaç senelik kiralık hayattan sonra Parma ve Roma'da 4 senelik başarılı bir grafik onu İtalyan milli takımına kadar götürür. Kısa bir Everton macerasının ardından Genoa'ya transfer oluyor. Ordan da Yıldırım Başkan kendisini Beşiktaşlı yapıyor.Yaşı da 29.


2-Fabio Liverani : Somalili anne, İtalyan baba. İtalyan milli takımında oynamış ilk Afrikalı oyuncu. Lazio'ya Perugia'dan 2001 yılında gelip 5 sene oynamış, buradaki performansıyla da İtalyan milli takımına seçilmiş. Ancak 2006 Dünya Kupası'na götürülmemiş. Lazio'dan sonra 2 senede Fiorentina için ter döktünden sonra futbola başladığı takım Palermo'ya dönmüş. 33 yaşında hala aktif.


3-Christian Manfredini : Fildişi'li ailenin oğlu. İtalyan Manfredini ailesine evlatlık verilmiş. Juventus'un altyapsında başlamış futbola. Kiralık yıllarından sonra, önce Genoa'ya oradan da Chievo'ya geçmiş. Chievo'nun Serie A 5.si olduğu kadrodaymış. Sonra Lazio'ya transfer olmuş. Orada da ilk 2 senesini kiralık geçirmiş ancak İtalyan ekibindeki mali kriz sayesinde takımda yer bulmuş. Son 5 senedir de Lazio formasını terletiyor. 34 yaşına gelmiş bu arada.


4-Mario Balotelli : Bu aralar pek duyuluyor adı. O da Ganalı bir ailenin İtalyanlara evlatlık vermesiyle İtalyan ismini alıyor. İnter'de geleceğin yıldızları arasında gösteriliyor. İtalya U21'de oynuyor. 18 yaşında olmasına rağmen İnter'de problem yaratıyor. Antrenmanlardaki isteksizliği Mourinho'yu kızdırmış olacak ki kadro dışı bırakmış.


5-Joseph Oshadogan : Nijeryalı baba, İtalyan anne. Kendisini Foggia yıllarından tanırız. Roma transferi hiç oynamadan son bulmuş, daha sonra Reggina, Cosenza'dan sonra Monaco'da 1 sezon geçirmiş. İtalya'da Ternana'da oynamış , Polonya'da Widzew Lodz'da kaptan olmuş, kulüp yönetimi ceza verince bir daha dönmemiş Polonya'ya. Şimdilerde Serie C1/B'de top koşturuyor.

Enteresan olan ayrıntı da 2sinin uzun süreler Lazio'da oynaması. Dünyada 5 tane olan birşeyden birinin Türkiye'de olması da her zamanki gibi yine bize has özelliklerden. Meşhurdun ya bizim bu nokta atışlarımız.

3 yorum:

flyingdupe dedi ki...

Liverani nin Lazio macerası ayrı bi tez konusu aslında. iyi cesaret valla, hem siyahi olacaksın, hem italyan, üstüne gidip lazio da oynayacaksın.

Metonet dedi ki...

manfredini de aynı hesap. real'de de var ya böyle bi sıkıntı.

stalker dedi ki...

liverani az çekmedi lazio taraftarından. manfrediniye naptılar bilmiyorum, ama muhtemelen benzer şeyleri o da yaşamıştır.

Related Posts with Thumbnails