Temmuz 09, 2009

Klüplerimizin Yabancı Transfer Politikası

Aslında başlığa YOK diyerek devam etmek gerek. Her sene değişen politikaları sayesinde milyonlarca euro,dolar,TL boşa gidiyor. Paramız var diye ahkam keseceklerine, kendi beğendikleri oyuncuları alacaklarına, menejerlerin itelediği oyuncuları alacaklarına, transfere ayrılan bütçenin cüzi bir kısmıyla profesyonel bir transfer komitesi kurulup araştırıp-alma sistemine geçilse, son dakikada adam almalarına da gerek kalmaz, gönderirken çektikleri sorunlar da azalabilir. Kurulan ekip de maliyetlerinin kat kat üstünü çıkarabilirler. Ama olmaz o zaman başkan transferler pek gözükemez, karizma çizilir vs.
Galatasaray buna benzer birşey yapıyor son 2 senedir, ve Haldun Üstünel iyi iş çıkarıyor uzuzn saçlarıyla. Skibbe'yi de o getirmişti ama bu sene affetirecek gibi kendini. Lincoln arıza çıkarıyor ama önceki yönetimin bombası,o ve Linderoth.
Az önce Delgado'nun kontratını dondurma başvurusu düştü haberlere. Son aldığı çoğu yabancıda aynı sıkıntıları yaşadı Beşiktaş. Hocalar da dahil. Demekki bu sistem yürümüyor değişmesi lazım,yıllardır. Artık eskisi kadar kolay da değil adamları göndermek. Tazminat ödemek de yetmiyor çoğu zaman. Del Bosque bombası var daha taze.
Fener'de de sorun oldu araştırmadan alınan yabancılar. Josico'nun adını duyamadık, Maldonado da yanlamasına oynadı. Lugano iyidi o da kaçtı. Güiza kendi gidecek gibi. Aragones 2. Del Bosque vakası olabilir. Anelka'lardan, Appiah'lardan Josico'lara geldi klüp. Sportif başarısızlığın 1.sorumlusu da belli oluyor zaten.
Anadolu klüplerinin çoğunda da aynı problem çıkıyor zaten. Bir furyaya takılıp alıyorlar adamları, onlar da kaçıp gidiyor sonra. Kocaeli'nin Sırp'ları geçen seneki örneğin. Şimdi tüm takımlar aldı yabancıları Norveç'den, İngiltere'den, Afrika'dan, Güney Amerika'dan. Devre arası yine sorun, yine değiştirecekler. Hiçbir ilerleme yok. Her sene aynı devam.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails