Temmuz 09, 2009

Olacağına Bak...

Galatasaray, Fenerbahce, Beşiktaş varken Sivasspor'un şampiyon olmasını istemediğimi yazmıştım daha önce. Sebebi de belliydi. Altyapı, tesis, stad vs gibi 100 yıllık büyüklerin sahip olduğu imkanlara sahip olmadan, Anadolu klüplerini yendi diye kendilerini büyük görmeye başlamaları.(Gerçi geçen yıl büyükleri de yendiler 2 kez) Aziz Yıldırım ve Adnan Polat sayesinde de Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynayacaklar.
Taktikleri belliydi, 5 forvet saldır Mehmet Yıldız kanada dönsün, kanattan orta, arkadan gelen tamamlasın. Kamanan'larla, Tum'larla Süper Lig'de 2. olmak. FB ve GS'yi bu kadar kötü yakalamasıyla ve Anadolu klüplerinin de desteğiyle 2. olmak. Ama Avrupa'da aynı taktik tutacak mı? Zor. Bilica'nın, Balili'nin, Tum'um gitmesi ve orta sahaya oyuncu transferleri takımın saldır taktiğinden, efendi bir oyuna, kalabalık orta sahalı bir oyuna döneceğinin sinyallerini veriyor. Ama sorun takım ayak uydurabilecek mi? Bence zor. Teknik ağırlıklı oyunda bu sene ezilirler, zaten geçen sene son haftalarda küme düşme tehlikesindeki takımlara yenilmesi aslında diğerlerinden farklı olmadığını, karşısında oynayan takımlar olduğunda 6.lıktan sonra yer alacağını gösterdi. Yeni yapılanmanın ilk denemesinde de Heerenveen, Süper Lig 2.sine 5 tane sallayıvermiş. Merak ediyorum Bülent orda da yedek kulubesini dövdü mü diye.
İlk 3'ü zorlayan birkaç takımın olması büyükleri rahatsız ettirir ve geçen seneki gibi bir faciayı zorlaştırır. Kalite artar. Diğerleri de Avrupa Lig'de yollarına devam ederler. Zaten öyle de olmalı. Trabzon'un da 2 kez Şampiyonlar Ligi'ne ön elemede veda etmesine benzer bir kaderi paylaşır Sivasspor'da bu sene. Şampiyonlar Ligi'nde tek takımız yine. BJK-FB-GS'den başka takımda zor görür o ligi zaten. O yüzden isimleri 3 büyükler diyoruz ya.
Geçen sene Sivas'ın yaptığı hareket GS'yi akıllandırmışa benziyor, en azından hoca seçiminde. Fener'de Türkiye'de sıkıntı çekmez Daum'la. Denizli'de sıkılır devre arasına kadar gibi geliyor ama bu sene adam gibi bir kapışma izlesek fena olmaz artık. 3ü bir arada. Büyüklerin farkı görülsün.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails