Ocak 03, 2009

Tourégiller



Kesin sizin de dikkatinizi çekmiştir üst düzey futbol dünyasındaki bu Touré yoğunluğu. Hatta Yaya olanı bu satırları yazdığım sırada Mallorca karşısında Barcelona'nın 3. golünü kaydetti.
Bir bakayım, inceden araştırayım dedim ve şaşırdım. Bu kadar Touré ile karşılaşınca bizim "Yılmaz - Öztürk - Kaya" tipi yaygın soyadlarından diye düşünmeye başlamıştım. Meğerse bunların 3 tanesi kardeşmiş
Kolo Touré olarak bildiğimiz 1981 doğumlu Kolo Habib Touré Arsenal'de oynuyor ve bu üçlünün en büyüğü. Benim hitabımla Yahya olan Gnegneri Yaya Touré ise 1983 doğumlu olup ortanca kardeş rolünde. Malumunuz kendisi Barcelona'da oynuyor. Zaten malumunuz değildiyse de ilk paragrafta olmuştur. Üçüncü kardeş ya henüz keşfedilmemiş ya da yetenekli ailenin takoz evladı. Bir nevi tekne kazıntısı belki de. 1985 doğumlu Oyala Ibrahim Touré henüz Fildişi Sahili 1. Ligi takımlarından ASEC Abidjan forması giyiyor.


Bu ailenin dışında Amadou Touré (1979 - ASFA Yennega), Mamam Cherif Touré (1981 - MC Algiers) ve Assimiou Touré (1988 - VfL Osnabrück ) adında futbolcu Touré'ler de mevcut ancak yaş ve kariyer bakımınından aralarında tek ışık veren Assimiou. Osnabrück'te oynadığına bakmayın 20 yaşındaki oyuncu tecrübe edinmesi adına Bayer Leverkusen'den kiralık olarak gönderilmiş ve ayrıca Alman pasaportuna sahip. Ama kimbilir belki Leverkusen'in de scout ekibinin başında bir Türk vardır ve sadece soyadından dolayı "Ya tutarsa" diyerek almıştır kendisini. Zaman bize bunu gösterecek.

Bir de Traoré'ler var ki o da başka post konusu olsun çünkü onlar biraz daha kalabalık.

1 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Diarralar 1 Toureler 2 :)

Related Posts with Thumbnails