Aralık 31, 2008

Üç Büyük - Yılmaz Özdil


Yılmaz Özdil'in bugünkü Fanatik'te yazdığı yazıya takıldı gözüm sabah. Normalde yazılarını takip ettiğim ve tarzını beğendiğim biri değildir ama arada bir iki vurucu satır yakalayabiliyor insan. Bu yüzden gözucuyla bakıyorum arada. Fanatik'in sitesine düşmemiş yazı o yüzden bir iki alıntı yaparak yazıdan bahsedeyim.

Beşiktaş Başkanı dedi ki: Üç büyükler gerçeği gizleniyor. Zihinlere iki büyük var yalanı yerleştirilmeye çalışılıyor. Ama ben şöyle demesini beklerdim. Üç büyükten biriyiz. Diğerleri Karşıyaka ve Kasımpaşa. Bu gerçeği silemezler.
Evet 3 büyük vardır tarihte. Beşiktaş, Karşıyaka, Kasımpaşa. Çünkü armasında "ay-yıldızı" yani Türk Bayrağı'nı taşıma hakkına ve onuruna sahip olan "üç büyükler" sadece bunlardır.

Kızmaca darılmaca yok. Hasta Göztepeli olarak yazarken içim gidiyor ama, armasında Türk bayrağı taşıma hakkı verilen ilk takımımız Karşıyaka. Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri kahramanlıklar nedeniyle, bizzat Mustafa Kemal tarafından verilmişti bu hak.

Anlayana...

1 yorum:

Arkhe dedi ki...

Kasımpaşa;

Futbol dışında boks ve güreş dallarında faaliyet gösteren kulüp, özellikle güreş alanında başarı elde etti. Gazanfer Bilge, Mehmet Oktav ve Ahmet Kireççi (Mersinli Ahmet) gibi güreşçiler uluslararası turnuvalarda birincilikler kazandılar. Bu yüzden kulübün armasında ay-yıldız kullanmasına izin verildi.

demiş wikipedia.

Bilmiyordum, garip geldi.

Related Posts with Thumbnails