Ocak 03, 2009

2008 Yılı Fair-Play Ödülü


FIFA, 12 Ocak'ta Zürih'te yapacağı galada 2008 Yılı Fair-Play Ödülü'nü "futbol aracılığıyla dünya barışına yaptığı katkılardan dolayı" Türkiye'ye verdiğini resmen açıklayacak. FIFA, futbol dünyasının en prestijli ödülünü 6 eylül 2008'de Erivan'da oynanan Ermenistan-Türkiye maçında atılan barışa yönelik adımlar nedeniyle iki ülke federasyonları arasında paylaştıracak.

FIFA'nın konuyla ilgili davet mektubu önceki gün her 2 ülke federasyonuna ulaştı. FIFA Başkanı Sepp Blatter imzasıyla gönderilen davet mektubunda, "2008 Yılının Fair-Play Ödülü'ne Türkiye ve Ermenistan federasyonları lâyık görülmüştür" denildi.

6 Eylül 2008'de oynanan Ermenistan-Türkiye maçı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erivan'a gitmiş ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya gelerek iki ülke arasında en üst düzeyde diplomatik ilişki başlamasını sağlamıştı.


Buraya kadar herşey toz pembe gözüküyor ama bana öyle gelmiyor malesef. Amerika'da ne zaman senatör ya da başkanlık seçimi olsa oy verme karşılığı sözde soykırımı öne sürme şartını koyan Ermeni lobisi, bayrağına Ağrı dağını koyan ülke gerçekleri, benim bunu kabullenmemi engelliyor.Hep aklıma Sarıkamış'ta ölen 90bin asker geliyor. Mısır'da kör edilen 15bin asker geliyor. Biz bunları kimseye dikte ettirmeye çalışmıyoruz diye mi hatalıyız acaba? Futbolla siyasi tarih bir arada olmalı mı? Evet ya da hayır diyemiyorum. Sadece gönülden konuşuyorum. Fazla da uzatmak istemiyorum...
"Futbol asla, sadece futbol değildir..."
Simon Kuper

1 yorum:

gala dedi ki...

eyyam ve kraldan çok kralcılık nedense kanımıza işlemeye başladı tuner olan bu....vatana küfredip ermenileri kırdık diyen bir paçoz yazar,kendi ırkından ve kendi benliğinden utanıp onu alkışlayan hain çapulcular vb oldukça biz daha çok kelime tüketiriz dostum...

Related Posts with Thumbnails