Ağustos 03, 2010

Fener'in Kocası ; Tarık Hociç


Yolunuz Saraybosna'ya düşerse, ki bence düşsün, Başçarşıja denilen, Türkiye'de benzerine sıkça rastladığımız çarşıda, Galatasaray Çevapicisi Tarık Hodzic'in yerine mutlaka uğrayın. Çevapi dedikleri Boşnak köftesi, bizim köftelere de benziyor doğal olarak. Çarşının en iyi köftecisi Hoçiç olmasa da Galatasaray kontenjanından kendimizi orada bulduk. Uzun süren Türk yemeği özlemimizi köfte ile bitirmiş olduk.
Tarık Hodziç servis yaparken, O'na sarmamak olmazdı. Alışık olduğundan hemen başladı muhabbete. İlk söylediği de Fener'in kocası olduğuydu. Her maçta atardım ben Fener'e diye de ekledi. Eski anılardan bahsetti. Dükkana gelen siyasi, spor adamı ve ünlülerle dolu duvarlarından da gururla gösterdi. Fatih Terim hala imparator O'na göre.
Gittiğimiz günün öncesinde hazırlık maçı oynanmış, Fener yine kazanmıştı. Artık kimse Fener'e gol atamıyor dediğimde, A harfi ile başlayıp, sonra da kızlar var beni kötü konuşturma demesi ile dükkandan ayrıldık.
Köftecinin adı Galatasaray, duvarın bir kısmı da sadece Galatasaray'a ait. Metin Oktay ile fotosu, Rüya Takım maçı, 100.yıl plaketi. Değişik bir nostalji yaşatmış oldu bize Tarık Hociç. Zaten konuşmalarına gülmekten hangi takımı tuttuğunuzun pek önemi kalmıyor.
Eski Osmanlı topraklarında hala Türk esintileri yaşıyoruz ama bu durum pek fazla devam etmesin diye uğraşan çok adam var oralarda. Barış Gücü'ndeki Türk Komutana iş için değil, topraklarımızı görmeye geldik dediğimizde, gözlerindeki mutluluğu görmek için bile gitmeye değer.
Savaşın izleri neredeyse silinmiş son 2 senede Saraybosna'da, tıpkı Kosova'da, Karadağ'da olduğu gibi. Gelecek nesiller ancak resimlerden, belki de anlatılanlardan bilecek savaşı. Bir kaç seneye de dostluk rüzgarları estirilecek muhtemel, ki estirilmeye başlandı hem de bizim tarafımızdan. Böylece savaşla kazanılamayanlar bu kez barışla ele geçirilmeye çalışılacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kuzenlerim saraybosnada yaşadığı için her sene gidiyorum nerdeyse ve her gittiğimde de mutlaka gideriz buraya cidden süper bir mekan. heleki türk olduğunuzu öğrenirse kral oluyorsunuz bu restoranda

Related Posts with Thumbnails