Kasım 25, 2008

Nesliniz Tükene..



Haber şu: Sivas’ın Suşehri ilçesinde, nesli tükenmek üzere olan bir Anadolu vaşağıyla karşılaşan mahalle muhtarı, kendisine saldırdığını öne sürdüğü hayvanı, yaşanan boğuşma sırasında boğazından sıkarak öldürdü.
Yuh! Akıl var mantık var.. Vaşak dediğin sarman kedi değil ki boğuşasın -ki sarmanla dahi boğuşmak çokca hırpalanmayı göze almak demektir -.Yarım saat boğuşmaya kalmadan ikisinden birisinin ya kaçacak duruma gelmesi ya da hırpalanmaktan güçten düşmesi gerekir.Belli ki hayvan kaçacak yer bırakılmayacak şekilde kıstırılıp eziyetle öldürülmüş.Yetkililer nesli tükenmek üzere olan Anadolu vaşağının normalde insanlara saldırmayan ve onlardan kaçan ürkek bir hayvan olduğunu belirtmişler.Yani garibim belli ki doğal ortamından şaşırıp,yolunu kaybedip bir anda vahşi hayatın içinde insanlarla başbaşa bulmuş kendini.Cami önünde de taş saldırısına maruz kalmış..Neticede muhtar canını kurtardığını söylüyor.Ki bu muhtarın evinde o yetkilileri çağıracak bir telefon illa ki vardır ama telefona sahip olmak yetmiyor işte.. (gerçi Van'da gelen yetkililerin o köpeğe neler yaptığını da gördük.Gelseler bi tür gelmeseler bi tür işkence gariplere)

Diyelim ki muhtar bizi yiyor..Ben bu haberi bugun yayınlayan basınımızın seçme mensuplarından isimleri bu tür canlılarla kameralar önünde silahsız boğuşmaya davet ediyorum.Hatta muhtarlararası bu tür bir organizasyon düzenlenirse baya bi temizlik olur kanaatindeyim.Tekrar başa dönüyorum akıl var mantık var.. yarım saat dile kolay..bir sinema dolusu adamı kesersin bu zaman diliminde.Habere yapılan okuyucu yorumlarını okurken de rahmetli Aziz Nesin'i bir kez daha saygıyla andım.Özel bir ilgi sevgi beklemiyorum artık.Ama bu ülkede hayvanların zulüm ya da yok edilmesi gereken canlılar olmadığını anlasak yeter.

Nefsi müdaafa olarak kayıtlara geçecek bu vaka nesli müdaafa edememenin bir neticesidir.

1 yorum:

Tuner dedi ki...

Nefsi müdaafa olarak kayıtlara geçecek bu vaka nesli müdaafa edememenin bir neticesidir

budur...

Related Posts with Thumbnails