Kasım 28, 2008

Kadıköy Geleneği


Tüm derbilerin dışında Kadıköy'deki Fenerbahçe Beşiktaş maçları hep enteresan olaylara gebe olmuştur.Kalecisiz biten maçlar,verilmeyen penaltılar, sayılmayan goller, kırılamayan rekorlar, son dakikada dönen maçlar...Evet Beşiktaş 3 senedir Fenerbahçeyi yenemiyor ama bu bile geleneği değiştiremiyor.

Kadıköyde lig, kupa ve özel müsabakalar toplam 43 maç yapan iki ekipten siyah beyaz olanı deplasmanda 18 maçını kazanmış. 13 maç berabere biterken ev Fenerbahçe sadece 12 maç kazanabilmiş (%27).Beşiktaş 63 gol atarken Fenerbahçe buna 54 golle karşılık vermiş.

Buraya kadar herşey güzel herşey hoş.Çünkü gerek takımın sahaya "Ruhunuz Yeter" pankartıyla çıkması,gerek tribünde japon bayrağı açılması ,gerek de Pancu'nun maçı kalede bitirmesi, bu maçı özel kılan hadiseler.Beşiktaşlı taraftarların Fenerbahçelilere Ortega için açtırdığı pankartı konuşurduk eskiden.Peki ya bu başkan zamanında camianın adeta hipnotize edilip Kadıköy'den gelen bir puana dahi galibiyet havasında sevinilmesi ve bunun alışkanlığa dönmesi nedir?Niye uyutulur insanlar?Rıdvan değil midir " Bizim zamanımızda Beşiktaş maçları 3 neticeli olurdu.2-0 3-0 4-0.Sahaya çıkarken yenilirdik" diyen? Ne oldu da böyle oldu?Niye insanlar koyunluğa bu kadar meyilli yaşıyorlar ve neden geçmişlerini bu kadar çabuk unutuyorlar.Dejenerasyona hayır derim, sinirlenir bırakırım yazmayı...

2 yorum:

Arkhe dedi ki...

Son paragrafta söylediklerinin tamamına katılıyorum. Bunları 3-5 sene önce Beşiktaş'lı arkadaşlara söylediğimde anlatamıyordum..

Adsız dedi ki...

Ilk giristeki tarafli yazini, son paragrafta kurtarmissin. Ne kadar genelde Bjk Fb den ustun gozuksede, son yillardaki olan bariz fark, yeni gelenegi olusturdu.. Fenerbahce derbi kaybetmiyor..

Related Posts with Thumbnails