Aralık 27, 2008

İstanbul Trafiği ve Trafik Polisleri


Evet bu ne ilk gelişim ne on ne de yüz. 1999 - 2005 arası 6 sene yaşadım bu şehirde. Hergeçen sene üstüne kattı bu şehrin trafiği. Çokça isyan ettim, çokca rekorlar yaşadım. Ama bugünkü başkaydı. Hatırlarım, Cant130'la bir doğum günümden (22 ocak 2004) inanılmaz bir kar yağışı eşliğinde, Mecidiyeköy'den Yeniköy'e 3 saat 45 dakikada ulaşabilmiştik. Ama o kar bile başlı başına Ali Müfit Gürtuna'nın sonunu hazırlamıştı.

Onu bile anlamışken bugün yaşadığım trafiğe gerçekten anlam veremedim. saat 19:00 gibi Unkapanı'ndan çıkıp Eminönü Kabataş istikametine daldım. Amerikan Pazarına yaklaşık 500 metre kalana kadar tek araba bendim ve trafik çok rahattı. Bahsettiğim yerden sonra kilometre sayacına baktım. İnönü Stadına ulaşmam 4.7 km ve 1 saat 25 dakikamı aldı. Aşağı yukarı saatte 3 km ortalama hız demek bu.

Daha acısı ise, bizim verdiğimiz vergilerle (büyük klişe) maaşlarını alan polislerin bu sorunu çözmesi için atanan ünitesi - Trafik Polisleri - Unkapanı Etiler arasında hiç gözükmedi. Özellikle saydım Eminönü - Kabataş arasındaki hafif raylı sistem'in yoluna tecavuz edip, kendince çakallık yapan 79 araba oldu bu sırada, ama hiç polis yoktu. Inonu Stadı önündeki ışıklarda hem Gümüşsuyu istikametinden gelenler, hem de sahilden gelenler, ışığı umursamadan trafiği kilit haline getirirken de bir polis dahi yoktu ortalıkta. Ortalıkta billboard'larda hükümet destekli belediye reklamlarını okumaktan sıkılırken aynı hükümet bu sorunları hiç umursamıyor da benim koyun vatandaşım hala bu şehirde köküne kadar bu parti ve adaylarını destekliyor.
Tebrikler. Aynen devam...

2 yorum:

Can Tanaydi dedi ki...

2004'teki maceramız efsanedir, ğstğne yol destanı yok. Hatırlar mısın bilmem ama o günün tek güzel anısı yol macerası üzeri Yeniköy'de yediğimiz köftedir.

Tuner dedi ki...

benim o günle ilgili aklımda kalan 2 şey var
1-) yaşgünümde ve eve geldiğimizde mahallede devrilen direk yüzünden elektrikler yoktu.
2-) TEM'in ortasında Orcan'ın s*kndrik bravosunun kaputunda oturuyordum araba yeri kavrasın diye.Kardan adam olmuştum mınıskym

Related Posts with Thumbnails