Kasım 26, 2008

Hıncal Uluç'a...!!!


Değerli Karşıyaka Camiasına ve Spor Kamuoyuna Önemle Duyurulur, Geçtiğimiz hafta kabul edilemez bir olayda kaybettiğimiz taraftarımız Özgür Soylu’nun vefatının ardından bazı basın organlarının ve özellikle Sayın Hıncal ULUÇ’un, olayları irdelemeden, araştırmadan yazmaya devam etmesi ve konuyla ilgili yorumunda Karşıyaka maçlarına kimsenin gitmemesi gerektiği konusunda söylemleri biz Karşıyaka yönetimi ve camiasını daha da üzmektedir.

Konu yargıya intikal etmiş olduğu için olay hakkında fazla yorum yapmak istememekteyiz. Ancak bazı hatırlatmaları bir kez daha yapmayı merhum Özgür Soylu’ya ve Karşıyaka camiasına saygımızdan dolayı yinelemek istiyoruz. Öncelikle olayın geçtiği yer benzin istasyonu değildir. EPDK tarafından benzin istasyonu izni yoktur, benzin pompaları boş, lokantası ve marketi kapalıdır.Merhum Özgür Soylu sözde istasyonun 25 metre uzağında ruhsatsız bir silahla öldürülmüştür. Karşıyaka taraftarını talancı gösteren, “Karşıyaka maçına giden tabutla döner” diyebilecek kadar şuursuz zihniyete, buradan bizim verdiğimiz cevaptan daha öte, tokat gibi cevaplar geçen hafta spor kamuoyu tarafından, vatandaşından sporcusuna, basınımızın güzide temsilcilerinden spor kulüplerimize ve Spordan Sorumlu Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu tarafından ÖZGÜR’ümüzün hatırası sahiplenerek zaten verilmiştir.Olaydan sonra oynadığımız ilk müsabakamız olan Karşıyaka – Diyarbakırspor maçını D Spor naklen vermiş ve tüm Türkiye, Sayın Uluç’un sözlerine inat İzmir Alsancak stadını biletleri bitirerek dolduran Karşıyaka taraftarının gerek konuk takıma misafirperverliğini, gerek Özgür Soylu’ya vefasını izlemiştir.Özgür Soylu’nun cenazesi 5000 kişi tarafından kaldırılmış, cenazeye Karşıyakalılardan başka Göztepe, Altay, Bucaspor, İzmirspor, Altınordu, Karagümrük, Alaçatıspor, Uşakspor, Manisaspor, Sakaryaspor, Bursaspor, Ankaragücü, Eskişehirspor, Orduspor, Trabzonspor, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının katılımları ulusal medyada fotoğraflarla yer almıştır. O cenazedeki taraftarların beraber ağlaması, açılan atkılardaki renklerin kardeşliği mi Sayın Uluç’u rahatsız etmiştir?

Bu hafta birçok futbol ve basketbol maçlarında Özgür Soylu anılmıştır, acımızı paylaşan pankartlar açılmıştır.Olayın ardından başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mahmut Özgener, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Turgay Demirel kulüp başkanımız Sayın Akif Ersezgin’i arayarak üzüntülerini bildirmişlerdir. Keza burada sayamayacağımız kadar çok kulübümüz telefon, faks ve e-mail ile taziyelerini bildirmişlerdir. Spordan Sorumlu Bakanımız adına İzmir Gençlik Spor Müdürü Sayın Sabri Sadıklar kulübümüzü ve Soylu ailesini ziyaret ederek, Soylu ailesinin her zaman Şeref tribününde yerlerinin olduğunu belirtmiştir. Akabinde İzmir Valimiz Sayın Cahit Kıraç’ı temsilen Vali Yardımcımız Sayın Fazlı Akgün de kulübümüzü ve Soylu ailesini ziyaret ederek taziyelerini iletmişlerdir.

Tüm bu şahsiyetler makamlarını temsilen yaptıkları bu ziyaretlerle kulübümüzün, taraftarımızın ve acılı ailenin üzüntüsünü paylaşırken acaba Hıncal Bey ve benzerleri nasıl bir ruh hali ile olayın detaylarını bilmeden kulübümüzü, taraftarımızı, camiamızı ve ÖZGÜR’ümüzün ailesini kahreden yorumlarda bulunmaktadır.Buradan Sayın Hıncal ULUÇ’a bir kez daha seslenmek istiyoruz; Sayın ULUÇ, bunları siz de basında belki okuyorsunuz, belki de okumak istemiyorsunuz. Anlaşılan odur ki köşenizde yazıp, televizyonda söyledikleriniz, araştırmadan yanlış-yalan duyumlar ve maalesef önyargılarınızdan ibarettir. Sizi bir kez daha sporda kamplaşma yaratmayan, kin, nefret yerine barış dolu ve akil yazılar yazmaya, sözler söylemeye davet ediyoruz. Bu davet size yabancı gelmeyecektir. Zira birçok kurum, kulüp ve kişinin gerek sportif, gerek siyasi, gerekse sanatsal konular hakkında şahsınıza benzer çağrıları yapmış olduğunu hatırlayacaksınız. 1912 yılında kurulmuş tarihi şanlı başarılar ile dolu Karşıyaka Spor Kulübü ve camiası sizi bir kez daha sağduyuya ve doğrulara davet etmektedir.


Spor kamuoyuna saygı ile duyururuz.


Akif ERSEZGİN

KSK Yönetim Kurulu Adına

KSK Başkanı


Not: Nasıl bir baba evlatlarının birine hıncal digerine öcal ismi koyar bunu da ben anlayamam...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu soru internet ortamında çokca karşılaştığım ve hep cevapsız kalmış bir sorudur..Hıncal ve Öcal kardeşlerin babası,Alparslan Türkeş'in kankasıdır. Türkeş eve girer çıkar bir yakınlıktadır ve evdeki lakabı "Aslan amca"dır.. Peder bey onu öylesine sevmektedir ki çocuklarına onun koyacağı isimleri ister.. Bu,Hıncal'ın kendi anısı olan bir yazıdan alınmadır.ekşisözlük uydurması değil yani..benim bildiğim bu.. pederle Türkeş'in siyasi yakınlık detayını da biliyorum da şimdi onu yazamıcam uzun uzun..

Arkhe dedi ki...

Allah futbol camiasını Hıncal teröristinden kurtarsın.

Amin.

Can Tanaydi dedi ki...

Lucescu'yu takımın başına getirmeleri durumunda Galatasaray taraftarlığından ayrılacağını beyan eden Hıncal teröristi yakında renklerin aynı olması sebebiyle destekleyeceği GözGöz'e yaranabilmek için bu tarz açıklamalar yapmaktadır. Komplo teorisi demeyin, alenen ortada!..

Tuner dedi ki...

evet bu mantıklı işte.abisi de goygoycu zaten

Related Posts with Thumbnails