Ağustos 21, 2011

Federasyon

Şike mike kararı vermek yerine, yayıncı kuruluşun kararlarını tatbik etmeyi tercih eden enteresen kuruma verilen ad. Siz önce bir kendi sorununuzu çözün, sonra Digiturk'u kurtarın arkadaş.

Banane aboneler iptal ettirmişse. Daha düzgün yayın yapsın. Kamera sayısını artırsın, ne bileyim, 3D maçlar artsın. Ya da madem zarar ediyor, planlamadan mı dalmış ihaleye, vermeseymiş o kadar parayı.

Gelelim kulüplere. Digiturk'un bu kadar güçlü olmasının en büyük sebebi, ödediği paranın kulüp gelirleri içindeki yeri. Neredeyse %100. Avrupa'da %33'lerde gezinen yayın gelirleri, bizde %100'e yaklaşınca adam da topunuzu keserim diyor.

Para bu kadar hazır olunca kulüpler sponsor aramak, tribüne seyirci çekmek gibi ayrıntılarla da uğraşmak zorunda kalmıyor. Stadyumlar kötü, sahada futbol yok, Avrupa'da ilk turda eleniyoruz her sene ama önemli değil Digiturk parayı veriyor nasıl olsa.

Bir de play-off çıktı başımıza. Götünüzden sistem uydurmayın arkadaş. 34 maçta 2 kez karşılaşan takımları bir daha karşılaştırırsan, zaten sporcu fizik-kondisyon ve hakem kalitesi bu kadar düşük ligde o play-off maçlarında kan çıkar. Daha da önemlisi, ne gerek var bir daha oynamaya.

34 maçta 4.olanın şampiyon olma hakkı neden olsun?

Bir Galatasaray karşı çıkmış görünene göre. Beşiktaş ve Fenerbahçe niye karşı çıkmamış durup bir düşünmek lazım. Belki daha ciddi sorunları vardır, federasyonun da daha ciddi dertleri olmasın?

1 yorum:

ubs17 dedi ki...

http://macbitsinoyle.blogspot.com/2011/08/ya-turk-futbolu.html

Related Posts with Thumbnails