Ağustos 21, 2011

Süper Lig'in Yabancıları


Yapılacak transferler hariç, 151 yabancı oynayacak Süper Lig'de bu sezon. Tüm dünyada olduğu gibi Brezilya lider. Beşiktaş etkisiyle Portekiz 2. Çekler ve Arjantinliler de zirveye yakın. Toplam 47 ülkeden futbolcu koşacak bu sezon Türkiye'de.

26 : Brezilya
9 : Portekiz, Çek Cum.
8 : Arjantin
7 : Polonya, Kamerun
6 : Slovakya, Bosna
5 : İsveç, Nijerya
4 : Senegal, Fildişi, Hırvatistan, Almanya
3 : Romanya, Kanada, Liberya
2 : 9 ülke
1 : 20 ülke

Yabancı sınırının kalkması falan hoş. Sınırsız sözleşme hakkı yabancı gençleri alıp yetiştirme:)))) gibi bir şans da doğuruyor kulüplere. Ve Mehmet Topuz'a 8-9m€ vermek zorunda değilsiniz artık.

Ama yabancı transferi de maharet istiyor. Futbola hakim olan ülkelerden tek tük oyuncu var. İspanya, Fransa, Uruguay, Almanya, İtalya'dan gelenler yerine vasat ülkelerden gelen adamlarla dolu ligimiz. O yüzden de beş para etmiyor.

Para bahane değil, zaten kendi ülkelerinde alamayacakları paraları ödeyebiliriz Türkiye'de, vergi avantajı büyük artı. Anadolu kulüplerinin, Avrupa'nın başaltı takımlarından şehir anlamında pek farkı yok. Hatta Bursa, Antalya birçok Avrupa şehrinden daha yaşanabilir.

Futbolu bildiğini zanneden insanlar tarafından yönetilme sorunu. Yöneticilerin ben anlarım ulen deyip, menajerle paslaşması Türkiye'yi gurbetçi futbolcu cennetine çevirdi. Gelen gurbetçiler de Tunay Torun, Gökhan Töre değil tabi.

Emin olun Türkiye'de birçok yönetici veya hoca, Valencia'lı Vicente'nin, eski Realli Mamadou Diarra'nın, eski milli Alman Odonkor ve Asamoah'ın bonservisi ellerinde takım aradıklarından haberleri yoktur. Eskisi kadar iyiler mi, değiller elbet ama adını bile okuyamadığımız Afrikalılardan ya da Türk olurum diye Türkiye'ye gelen birçok Brezilyalı'dan iyi oldukları kesin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails