Mayıs 14, 2011

Türkiye'de Hiçbir Başarı Cezasız Kalmaz.

Saha dışında hatta sahanın uzağında yaşanan olaylar yüzünden 6 maç hem seyircisiz hem de tarafsız sahada maç cezası.
Bu olayların olacağını tahmin edemeyen İl Güvenlik Kurulu'na ceza var mı? Yok.
Olaylar için yeterli önlem alamayan polise ceza var mı? Yok.

Eee o zaman buyurun cenaze namazına. Bursaspor bir spor kulübü beyler. Maçlarında güvenliği polis sağlıyor. Kendi güvenlikçileri aslında 'steward' klasmanında.

Zaten olaylar saha içinde ya da tribünde de değil. O zaman olaylar direk polise bağlı yani emniyete, dolayısıyla valiye. Peki 7 yıl sonra İnönü'de yaşananlar sonrası, Beşiktaş taraftarını Bursa'ya getirme fikri kimin? İl Güvenlik Kurulu, dolayısıyla yine valiye.

Sporda şiddet yasası, holiganizmi engellemek için çıktı ve 19 tutuklu, 40 gözaltı var olaylarla ilgili. Bu adamlar zaten hapiste ya da gözaltında olacaklarından bir dahaki maça giremeyecek. Ne kadar ceza alırlar bilmiyorum ama Bursaspor'un cezası bitince muhtemelen bu adamlar dışarıda olacaklar, cezadan sonraki maçlara da gidecekler. Tabi fişleme denilen basit bir sistemi aklına getiremeyecekleri varsayıyorum. O zaman ne olacak?

Kısacası ceza bize. 6 maçı izlemeyin. Seyircisiz maçtan ne anlıyorlarsa artık? Kurunun yanında yaş yanar ama kuru yaştan sayıca fazla olur normalde.

Bir de söyle bir durum var. Fenerli, Cim-Bomlu, Beşiktaşlı İstanbul'un herhangi bir yerinde olay çıkarsa, kulübe ceza mı gelecek?

Kendi suçunu başkasına atmakta bizim millet kadar başarılısı yok şu dünyada. Kendi işini düzgün yapamayan herkes topu birbirine atarken, olay Bursaspor'a patladı. Bir anda en kötü taraftar oldular, öldürülen Karşıyakalılar, Fenerliler, Beşiktaşlılar unutuluverdi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yapmayın Allahaşkına, en son ne zaman üç büyüklerin taraftarının birbirine girdiğini gördünüz? Bu boyutta bir olay Istanbul'da en az 7-8 senedir yaşanmıyor.

Metonet dedi ki...

yaşanmıyor da, yaşansa kulübe mi ceza verecekler onu merak ediyorum.

Related Posts with Thumbnails