Mayıs 09, 2011

Türk Oligark Denemesi; İstanbulspor.

3 kez La Liga Şampiyonu Leo Beenhakker, Ajaxlı Van Vossen ve Van Den Brom, 94 Dünya Kupası gol kralı Salenko, Nantes'la şampiyon olup İstanbul aktarmalı Liverpool'a giden Jean Michel Ferri. Cem Uzan'ın oligark dönemi.

Tabi işin içine Türklük girince sistem çökmüş. Leo Beenhakker'in işine karışınca sinirlenip gitmiş Leo. Bu kadar toplama takımdan bir CM başarısı bekleyince sirkülasyon sınırını zorlamıştı İstanbulspor. Bir de işleri Adnan Sezgin'e devredince ok yaydan çıktı zaten.

En son Saffet Sancaklı satın almıştı. O da satmış sonra. Belediye isim hakkı ve renklerini istemiş geçen sene. N'oldu belli değil. Bir de ManU misali, takımın gerçek sahibi liseliler kendilerine ayrı bir takım kurmuş, yükselmeye çalışıyorlar üst liglere.

Cem Uzan desteğini çekene kadar iyi renk vermişti İstanbulspor lige. 1998'de 4.lükten başka bir başarı yok ama kulüplerinden kovulan tüm efsanelere kapı olmuştu. Bir de dönemin genç yeteneklerine. Ümit Davala, Cenk İşler, Mustafa Özkan, Murat Erdoğan. Selçuk Şahin gerçeğini de atlamak mümkün değil.

Şu an tek taraftarı Kenan Özvaran ile deplasmanlara gidip geliyor.

Son büyük zafer muhtemelen. Saraçoğlu'nda 3-0'lık maç. Rahmetli Enke'nin Fenerbahçe'deki tek maçı. Başlarında Aykut Hoca. Saidou, Balili, Mehmet Yozgatlı, Uche, kulübede de Boliç.

Ömeroviç, Emre Aşık, Nesim, Hamza, Halilagiç, Sergen, Aykut, Engin, Oğuz.





Tanju, Salenko, Ferri ve Kenan.

Resimler: Milliyet Arşiv & Sarının Üzerine Siyah Blog

2 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Adamlarda ne kadro varmış be...

Metonet dedi ki...

kimyası tutmamış takımın:))))

Related Posts with Thumbnails