Nisan 24, 2011

Emiliano Insua


2 aya yakın hiç maç yapmamasına, sezon başından beri sadece 1000 dakika oynayan biri olmasına rağmen, dün sahanın en fit oyuncusu olması, Hagi'nin çalışkan oyuncu anlayışındaki tutarsızlığı yine gösterdi.

Bülent Hoca'nın anlamsız 87.dakika sol bek değişikliği sırasında sahanın dışına çıkarken futbolcu yürüyüşüne sahip tek adam olarak Insua gözüküyordu sahada.

Insua ve Baros kısmen ne yapacaklarını bilirken, maç boyu Gökhan Zan'ın topu sağ bekten sol açıktaki Arda'ya atmaya çalışıp, tutturamadığı pası, Neill'in girdikten sonra ilk denemesinde başarıyla ulaştırması da aradaki kalite farkını gözümüze soktu.

Hagi'nin Sabri-Servet oyun kurgusunu, Bülent Ünder'in tüm toplar Arda'ya şeklinde değiştirmesini de taktikte büyük ilerleme olarak gördüm ben.

Arda'nın Sarp'a pas vereceği ve koşu yapacağı yerleri göstermesi, mahalle maçında takımın en yaşlısının yapacağı türden hareketlerdi. Sadece Sarp'a değil bir çok kez bir çok futbolcu bozmasına eliyle oraya pas ver buraya koş demesi, takımın orta sahadan ilerisindeki tek kalburüstü oyuncunun Arda olduğunu da gösterdi.

Arda da giderse, anlamsız Elano-Misimovic satışları sonrası takım olduğu gibi bir mahalle takımı görünümüne dönüşecek belli ki. Arda gitmeyecek, yönetim değişmeyecek diye düşündüğümden, seneye bu takıma 4-5 değil en az 10 ilk 11 oyuncusu alınması gerekecek.

Ayrıca Türkiye'deki hocaların futbolculara takmasını biri bana açıklasın. 6 sene önce Hagi-Saidou-Ümit Karan, sezon başı Rijkaard-Servet, Aykut-Alex, Schuster-Tekke daha sonra Hagi-Misimoviç-Insua ve en son Bülent Ünder-Pino-Çana-Baros-Neill.

Bu olayın adı nedir? Guardiola İbrahimovic'e takmak için niye sezon sonunu bekledi? Niye hadi len deyip, TV'lere bir daha Barça forması giymeyecek bu adam demedi? Türkiye'deki hocaların taktik-teknikten önce bir iletişim kursuna alınmaları şart. Bir de yönetimlere transfer politikası nasıl oluşturulur kursu gerek.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails