Ekim 24, 2010

Derbide Son 20 Sezon.

Rakamlar yalan söylemez. Son 20 sezonu analiz edince birçok parametrenin sağlaması yapılmış oldu.
- Fenerbahçe'nin evinde son 10 maçını kazanması aslında çok şaşırtıcı değilmiş zira son 20 senede Galatasaray o staddan sadece 2 kez galip ayrılabilmiş.
- Fenerbahçe golleri 2 yarıda da dengeli ancak Galatasaray ilk yarılarda daha az gol atıyor. Zaten son bir kaç maçtır erken gelen gol yıkıyor Galatasaray'ı. Bu akşamda aynısı beklenebilir.
- Galatasaray son 20 yıldaki Fener'e karşı en başarılı hocasıyla çıkıyor maça, Fenerbahçe ise yerli hocalarla Galatasaray'a karşı genelde başarılı değil.
- Geçen sene Fener 11 sezon sonra penaltıdan gol atmış. Galatasaray'ın ise en son 2000/01'de 4-4'lük kupa maçında penaltıdan golü var.
- Fener'de yeni transferler ve kaleciler hariç neredeyse oynayacak herkesin Galatasaray'a golü var. Galatasaray'da ise oynayanlardan sadece Ayhan-Hakan Balta ikilisi Fener'e gol atmış, ki kadroda ikisi hariç bir tek Arda'nın 1 golü var. Asıl golcüler teknik ekip bugün. Alex 5 golle futbola devam edenler arasında en golcü oyuncu 2 takım arasında. Aykut Hoca da 9 golle en golcülerde 3.sırada. 1.sıra Hakan Şükür'de.
- 52 maçta tek kendi kalesine golü Galatasaray'da Emre Aşık atmış. Şaşırmaya gerek yok:)
- Maç başı gol ortalaması 3'e yakın. 52 maçta 150 gol görmüşüz. Sadece 3 maç 0-0 bitmiş.
- Şampiyona bazında bakınca hangi takımın neye daha çok önem verdiği de ortaya çıkıyor. Ligde Fener'in ezici üstünlüğü var. Ancak kupalarda 8 eşleşmede Galatasaray 5 kez gülmüş. 2 Türkiye Kupası Finali ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası almış Fenerbahçe'den. Fenerbahçe ise 1 Başbakanlık Kupası kazanmış, 2 kez de yarı-finalde Galatasaray'ı elemiş.
- Sarı kartlar 2 ekipte de aşağı yukarı aynı ancak kırmızıda Galatasaray ciddi fark atmış.
- Üstüste galibiyet ve namağlubiyet serilerinde Fenerbahçe net olarak üstün.
- Bunların ışığında maça bakarsak Fenerbahçe erken gol bulup maçı koparabilir. Baros-Kewell-Arda'nın olmayışı dezavantajın tillağı diyebiliriz. Alex'in maçın adamı olması muhtemel.
- Fenerbahçe'nin tek dezavantajı Galatasaray'ın yabancıları. Kendilerine hem taraftara hem de yeni hocalarına beğendirmek isteyeceklerdir. Derbilerde daha kötü durumda olan takımların kazandığı da bir gerçek. Kendisini kurtarmak isteyen için büyük fırsat.
İşte Detaylar ;











Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails