Haziran 03, 2010

Quaresma'sızsınız.

Quaresma bile bu ülkeye gelmek istemiyorsa, söz bitmiştir. Marka değeri cacık olmuştur. Zaten Avrupa'da 6.lığa ulaşan marka değerimizin şişirme olduğunu, o ihalenin Digiturk'un, Cine5'in başına gelenleri yaşamak istemediği için o kadar arttırdığını çok söyledik burada. Ama kariyerinde başarısız Barça, Chelsea, Inter tecrübeleri yaşamış biri paraya ve müstakbel hocaya rağmen gelmek istemiyorsa iş bitmiştir.
Bunun için öncelikle 3 büyüklere teşekkür etmek gerek. 10 yıl sonra tekrar Avrupa'da sürpriz galibiyetler alan ülke moduna döndürdüler bizi. Kendileri yetmediği gibi ilk turda elenmesi muhtemel takımları da gönderdiler Avrupa'ya kendilerinden önce. Ardından her başarılı sonucun ardından olduğu gibi düşüşe geçerek Avrupa 3.lüğünden sonra Dünya Kupası'na gidemedik. Üstüne bir de ağlayarak yaptığımız sunuma rağmen Euro2016'yı alamadık.
Ortega, Aurelio, Appiah, Aragones, Del Bosque, Lincoln ve hatırlayamadığımız sorunlar ve davalar zaten yıldızları soğutmuştur yeterince. Yabancı sınırının git gide artması ve neredeyse her gelen yabancının sorun yaşaması kulaktan kulağa yayılmıştır yıllardır. Takımların ismine gelen oyuncular geçen sene yerini hocanın ismine tercih etmeye başlamışlardı Rijkaard örneğinde olduğu gibi. Bir de üstüne kendi oyuncularımıza yaptıklarımız var ki onlar çok daha fazlasını çekiyor.
Şimdi bence bunların en kötülerinden birini yaşamaya başladık. Artık emekli cenneti bile değildir Süper Lig. Bugün Quaresma gelmek istemiyor, belki dün gazetelerde yazılan çizilen birçok dedikodu boyutlu transferin, dedikodu olarak kalmasının sebebi de budur. Yarın daha fazla duyacağız bu sözleri belki.
Çözümü var elbet ama çözecek liderler yok. Yabancı bir kulüpte görebileceğiniz birçok yönetici pozisyonu Türkiye'de hiçbir kulüpte yok. Varsa da sadece ismi var. Herşey 3 kişinin dudakları arasında. Ve her geçen gün bunu daha fazla gösteriyorlar. Sabah kal deyip akşam gönderiyorlar. Ama kendileri hep orada, çünkü biliyorlar, onlar oradan giderse, kimse onlara kal demeyecek. Kimse arkalarından gelmeyecek. Onlar ve onların zihniyeti kulüpleri terk etmedikçe, TV'de gördüğümüz yıldızlar bu topraklara alt turlarda maç yapmaya gelirler, yenerler giderler.

1 yorum:

TA dedi ki...

sorun onlarda değil bizde.kendimizi bu kadar aşağı görürsek böyle tiplerde nazlanır sonuçta.gelmezse gelmesin diyeceksin bakın o zaman nasıl geliyorsun.lugano ne yaptı.aman nereye gidersen git dedik.gidemedi geldi geri.
onun için önce kendimizi küçük görmemeye başlamak lazım.jo santosları havalimanında karşılamamak lazım.sonuçta beşiktaş qoerasmaya muhtaç mı??? yok. o zaman ne diye bir haftadır kapısında pinekliyorsun. sen böyle kendini aşağı görürsen bunlarda bu şekilde naz yapmaya devam ederler.

Related Posts with Thumbnails