Haziran 05, 2010

Barcelona'nın Unutulmayan Yabancıları.

Unutulanlar serisi, bu sezon unutulacakları bekleyedursun, biz unutulmayanlara geçelim.

Bernd Schuster. 8 senede 7 hocayla çalıştı, neredeyse hepsiyle sorun yaşadı. Maradona, Hughes ve Lineker'le yan yana oynadı. 8 senede 1 La Liga, 1 Kupa Galipleri Kupası'yla, ezeli rakip Real'e geçti. Real'de oynadığı 2 senede de şampiyonluk yaşadı.

Gary Lineker. 3 senelik Barça kariyeri, Cruyff'un ilk senesinin sonunda sona erdi. 100 maçta 42 golle tamamladı kariyerini ve İngiltere'ye döndü. Barcelona'da bir Kral Kupası, bir de Kupa Galipleri Kupası gördü.

Ronald Koeman. Cruyff'un ilk transferlerinden Koeman. 6 sezon oynadı Barcelona'da. Bu 6 sezonda 67 gol attı. Ama kuşkusuz en önemlisi, Şampiyon Kulüpler Kupası Final'inde, uzatmalarda Sampdoria'ya 188 km/s ile attığı frikik golüydü. Bir de Stauce'ye golü vardı. Cruyfflu altın çağda 4 La Liga şampiyonluğu yaşadı. Futbolu ülkesinde Feyenoord'da bıraktı. Ardından pek de parlak olmayan teknik direktörlük kariyeri ile uğraşıyor.

Michael Laudrup. Cruyff'un 2. transferi. 5 sene geçirdi Cruyff'la. Cruyff'un ilk dream team'inin Koeman ve Stoitchkov ile birlikte 3 yabancısından biriydi. Ardından O da, Schuster'in yolundan Real'e geçti. Getafe teknik direktörü olarak, UEFA'da çeyrek final oynadı.

Hristo Stoitchkov. Tartışmasız Bulgar Futbolu'nun en iyi oyuncusu. Barcelona'ya gelişiyle dünya futbolunda da kendine iyi bir yer edinmiş oldu. 5 şampiyonluk, 1'i şampiyonlukla noktalanan 2 Şampiyon Kulüpler Kupası finali, 1 Kupa Galipleri Kupası. 117 gol attı Barcelona formasıyla. Arada 1 yıllığına Parma'ya da geçse, Barcelona'ya geri döndü. Ardından Arap yarımadası, Japonya ve Amerika'dan sonra futbolu bıraktı. En son Güney Afrika Ligi'nde teknik direktörlük yaptı.

Romario. Sadece 2 sene kaldı Barcelona'da ancak ilk sene 31 maçta 30 golle ligde gol kralı oldu. 1 lig şampiyonluğu yaşadı. Kariyeri boyunca 1000 resmi gol atan sayılı oyunculardan. Afrika hariç, her kıtada golü var.

Luis Figo. Parma ve Juventus'un arasında çıkan sorunlar sebebiyle, İtalya'ya transferi 2 sene yasaklandığında, Barcelona araya girip sadece €3,5m gibi bir rakama Figo'yu kaptı. 2 lig, 1 Kupa Galipleri Kupası kaldırdı ve ardından efsaneleştiği Barça'dan, Real'e geçerek tepkileri üzerine çekti. Nou Camp'ta, domuz kafası olayını birçoğumuz bilir.

Ronaldo. PSV'den Romario'nun ardından, gelen ikinci Brezilyalı golcü. Geçen sene Forlan'a kadar, 30 golün üzerinde gol atmış son gol kralıydı. 1 sene sonra rekor ücretle Inter'e geçti. Inter'den İspanya'ya, Real Madrid formasıyla döndü.

Vitor Baia. Porto'daki performansıyla Robson'un Barça'sına transfer oldu. Dizindeki sakatlıklar sebebiyle 2 senede 1 senelik maç yapabildi. Van Gaal'in gelişiyle yerini Hesp'e bıraktı. Ardından Porto'ya geri döndü.

Rivaldo. İlk önce Deportivo keşfedip İspanya'ya getirir Rivaldo'yu. 1 sene sonunda Van Gaal'le birlikte Barcelona'ya transfer olur. Barcelona'da 5 senede 130 gole imza atar. Van Gaal'in 2.kez gelmesinden önce, yaşı da dolduğundan Milan'a transfer olur. Oradan Yunanistan'a ve ardından Özbekistan'a geçer.

1 yorum:

M.T dedi ki...

Lineker'in forması için servetimi verirdim.

Related Posts with Thumbnails