Nisan 28, 2010

Tek Kale Maç Ama...

Mourinho 6 (6), Bayern 9 (9), Van Gaal 14 (15), Inter 38 (45) yıl sonra finalde. Parantez içindeki rakamlar da son aldıkları CL'den bu yana geçen zaman. Kupa gelirse Moratti dünyanın en mutlu adamı. Mourinho'da muhtemelen dünyanın en zengin teknik direktörü olur.
Her ne kadar Inter 2 maçtada topa sahip olmasa da hatta bu gece iyice ezilmiş olsa da turu geçen taraf oldu. Futbol adına kötü ama taraftarlar adına müthiş bir başarı. Özellikle 45 yıl içinde ezeli rakiplerinin bu kupayı çokça alması, onların belki de son yıllarda ard arda aldıkları şampiyonluklara bile sevinmelerini engelliyor olabilir. Her ne kadar 'zero titoli'de' olsa Milan bu kupayı son 45 yılda 6 kez, Juve 2 kez almış.
Bu arada Eto'o'yu resmen sol bek oynattı Mourinho. Guardiola ise B plansız oynadı, yarın bizimkiler hemen basarlar klişeyi. Niye İbo'yu çıkarırsın diye ahkam kesecekler. Pique, ileri çıkmış Servet muamelesi görecek. Hikmet Karaman bizde olsa ıslıklanırsın dedi, e zaten Rijkaard çok kez ıslıklandı, ıslıklanmamışsa da spor programlarına meze oldu.
Ayrıca çok değil birkaç ay önce 6da 6 yaptı Barcelona. Herkes bu rekor kırılır mı demişti. Ama bugünkü tabloda Bayern de, Inter de şu an bu rekoru egale edebilecek durumdalar. Barça ise 6da 6nın üstüne en fazla 6da 2 yapabilecek durumda.
Başka bir mesele de, yarın bir gün Mourinho Türkiye'ye gelse Rıdvan Inter'i herkes finale çıkarır diyebilecek mi? Hele hele böyle bir maçtan sonra.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails