Mart 31, 2010

Tarih Tekerrürden İbarettir.


Tarih 06.12.2003. Barça, Malaga'dan deplasmanda 5 yemiş, üstüne Nou Camp'ta Real'e yenilmiş, 12. sıraya düşmüş. Katalan basını Rijkaard'ın kellesini istiyor. Laporta güvenimiz tam diye açıklama yapıyor. Barça sene sonuna kadar az biraz toparlanıp, Real'in de kötü olması sayesinde 2.likle bitiriyor seneyi.
Tarih Bugün. Sami Yen'de kaybedilen derbi tüm medyayı Rijkaard'a karşı ayaklandırıyor. Adnan Polat yola Rijkaard'la devam edeceğiz diyor, hala şampiyonluk şansımız var diye ekliyor. Bunu demesi normal, artık yenilecek takım kalmadı fikstürde.

Bir de başka bir tekerrür. Geçen sene kime puan kaybettiysek bu senede kaybettik. Fener ve ES-ES'i yenememiştik, yine yenemedik. Bursa mağlubiyeti, Avrupa'da Sami Yen'de kaybedilen tur, sakatlıklar, futbolcu problemleri herşey aynı. Bizimde her hafta üstümüzdekilerin puan kayıpları sayesinde ümidimiz tükenmek bilmiyor. O da hala aynı. 5 puan fark var ama ne derbi kaldı, ne de öyle garanti puan kaybedeceğimiz takım. Geçen sene de böyle deyip, Hacettepe'ye kaybetmiştik misal.
Bu sene farklı olsun diye düşünüyoruz ama hala bir değişiklik yok. Sadece bizde de değil, herkes aynı. Fener morallendi, kimse hafta sonu Kayseri'yi yeneceğini garanti edemiyor. Sorun tüm futbolumuzun sorunu. Kısa zamanda atlatmak ümidiyle. Seneye yeni stadda da UEFA maçı yapmayalım artık yeter.

Barça'da Antic'in 6.sırada bıraktığı Barça'ya gelmişti Rijkaard. Anca toparlayabildi. Bizde de Lucescu'dan beri çözülemeyen disiplin ve konsantrasyon sorunu hala devam ediyor. Skibbe'nin de desteğiyle sorumsuzluk had safhada. Futbolcular sanki Galatasaraylı değilmiş gibi davranıyor. Ama her sene hoca değiştirmekle, ve bu değişecek hoca Rijkaard ise bir dur demek gerek. Rijkaard iyidir kötüdür o kadar anlamıyorum futboldan belki Hıncal kadar ama son 3 senede Cl kaldırmış biri muhtemelen iyidir. Guardiola-Messi veya Ferguson'u getiremeyeğine göre ve kötünün iyisini almak yerine, iyinin kötüsünü almak daha mantıklı olsa gerek.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İyinin kötüsü=Rijkaard ? İlginç gerçekten!!!

Metonet dedi ki...

bana göre değil.millete göre.bir kupa mupa alana kadar da düzelmez.yeni malzeme.

Related Posts with Thumbnails