Mart 29, 2010

Avrupa Ligleri'nde Türk Etkisi #2


Bayern ve Inter için 2 hafta önce kaybetmelerine rağmen rakipleri kazanamıştı demiştik. Yine aynı oldu. Gitgide bize benziyorlar.
Önce Bayern evinde Stuttgart'a yenildi, ardından Leverkusen Schalke'ye evinde yenilerek hem Bayern'e yetişme fırsatını tepti, hem de liderliği Schalke'ye vererek, liderle arasındaki puan farkını 5e çıkardı. Felix Magath geçen sene Wolfsburg'u şampiyon yaptı, bıraktı, şimdi de Schalke'yi götürüyor şampiyonluğa. Son 6 sezonda 4. şampiyonluk geliyor, hem de 3 ayrı takımda. Gerçi aşırı disiplin ve kondisyon ağırlıklı çalışmalar yüzünden Saddam lakabını takanlar var oyuncularından.
İtalya'da da önce Inter Roma'ya yenilerek rakibini kendine yaklaştırdı, ardından Milan yine Inter'in kaybında kazanamayarak puan farkını 3 yerine 1 puan azaltabildi. 7 hafta kala Mourinho'nun işleri zora girdi. Muhtemelen Mourinho kafada bırakmış artık Inter'i. Real yolları taştan değil artık geliba.
Avrupa'da da ligler bizimki gibi. Premier League ve La Liga'da toplam 5 takımı saymazsak istikrarsızlık diz boyu. Deplasmanda kazanmak her takım için lüks oldu. Barça, Real, Chelsea, ManU ve Arsenal. Bu 5 takım çıldırmış durumda. Real 11 maçtır 3 veya daha fazla golle kazanıyor. Chelsea 7 atıyor. Bizde izliyoruz. İzlemeye de devam edeceğiz uzunca bir süre sanırım.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails