Şubat 10, 2010

Sami Yen Satılıyor.


Nasıl bir anlaşmadır ben anlayamadım bir türlü. Muhtemelen en pahalı arsa satışı olacak, İstanbul'un göbeğindeki bir arsayı ve üzerindeki stad nasıl olur da 200-300 milyonluk bir stad+arsasına verilir?
Canaydın ne kazık atmış bu takıma ki, gideli 2 seneden fazla oldu, yeni yeni çıkıyor acısı. Şimdi çıksın ihale 1-1,2 milyar $'a kına yaksınlar sonra. İnşaat sektörünün coştuğu bir dönemde, hakkını bitmek bilmeyen stad inşaatına karşılık vermek hangi akla hizmettir?
Ne biliyim 1-1,5 sene sonra yıkılmak şartıyla alışveriş merkezi-otel-residence 3lüsünden birşeyler yapacak bir şirkete verip, hem stadı yaptırıp hem de oraya yapılacak kompleksten pay almak hiç kimsenin aklına gelmez mi?
Arsa senin de olmasa intifa hakkı var. O intifa hakkı arsa satışı hariç herşeye izin verdiğine göre kulübün borçlarını sıfırlayacak bir proje elbet çıkardı oradan. Ama kafanı çalıştırabilirsen. Gitti güzelim arsa. Tekel fabrikasını almaya çalışırken, stad arazisi de gitti elden. Hayırlı olsun.
Bu arada TOKİ ihaleye 1-2 hafta içinde çıkacak ve İETT ve Karayolları arazilerinden daha pahalı bir fiyat çıkacağını bekliyor. İstanbul'un şu an en değerli arsası gözüyle bakılıyor. Yapılacak inşaat için ise neredeyse limit yok o bölgede. Ne yükseklik ne de başka bir şey.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails