Aralık 12, 2009

UEFA CL'de Türk Takımları #2

Ön elemelerden burada bahsetmiştik. Şimdi sıra gruplarda. Galatasaray 10 kez, Fenerbahçe 6 kez, Beşiktaş ise 5 kez yer aldı gruplarda. Galatasaray, eski sisteme göre 2 kez de 2.tur gruplarında yer aldı. Galatasaray 2 kez 1.tur grupları, 1 kez de 2.tur gruplardan çıktı. Fenerbahçe 1 kez gruplardan çıktı ve 2.turu geçerek çeyrek finale yükseldi.

Gruplarda en çok 12 kez ile en çok Barcelona ile karşılaştı takımlarımız. 2 kez yendiler, 2 kez berabere kaldılar ve 8 kez yenildiler. Ardından 8'er kez ile ManU, Milan ve PSV geliyor. ManU'yu 2 kez 1-0'lık skorlarla Old Trafford'da yenerken, İstanbul'da 1 kez 3-0, 1 kez de 0-0'lık skorlarla ayrıldık sahadan. Milan'a karşı San Siro'da 2-2'lik beraberlik ve Galatasaray'ın 3-2 ve 2-0'lık galibiyetleri var. 5 kez sahadan mağlup ayrıldık. PSV ile nispeten daha iyi durum. 3G, 1B ve 4M var. 3.sırada 6 kez karşılaştığımız ekipler var. Juventus, Chelsea, Sparta Prag ve Liverpool.
Ne acıdır ki gruplarda 2 maçta da yendiğimiz tek bir rakip bile yok, şidmiye kadar karşılaştığımız 41 takımdan. Hiç yenilmediğimiz rakipler var Allahtan. Rapid Viyana, Nantes, Roma, Hertha Berlin ve Rangers. Beraberlik ve galibiyetler var bu takımlara karşı. Hiç yenemediklerimiz ise, Spartak Moskova, Borussia Dortmund, Parma, Bayern Münih, Schalke, Lyon, Leverkusen, Roma, Real Sociedad, Sturm Graz, Leeds UTD, Club Brugge, Dinamo Kiev, Bordeaux, Arsenal ve Wolfsburg. Bu takımlarla da en fazla berabere kalmışız.
İstanbul'daki maçlar ve deplasmanlar arası inanılmaz fark var. İstanbul biraz daha iyi. Ancak İstanbul'da da 5-0'lık Chelsea ve 4-0'lık Milan mağlubiyetlerizmiz de mevcut. Deplasman ise şenlik, 8-0, 6-0, 5-0, 6-2, 4-0'lık bomba skorlar var. 5-0 Barcelona'dan, diğerlerinin hepsi İngiltere'den alınan skorlar. Bizim takımların en farklı galibiyetleri ise İstanbul'da Barça, ManU, Sparta Prag, Rosenborg ve PSV'ye atılan 3-0'lar. 4 gole bile ulaşamamışız kendi evimizde. Deplasmanda ise Hertha Berlin'i 4-1, Chelsea ve Lokomotiv Moskova'yı 2-0, Sparta Prag, ManU 2 kez, Nantes'ı 1-0'lık skorlarla geçmişiz.

Serinin bir sonraki versiyonunda grup sonrası maçlar ve gollerimizi inceleyeceğim.

4 yorum:

Olympian dedi ki...

yazdiklarini yanlis anlamadiysam bi hata var. fenerbahce, sparta prag i iki macta da yenmisti.

Metonet dedi ki...

fener yendi 2 maçta da ama bjk ve gs deplasmanda yenilmişlerdi. toplam üzerinden gittim

Olympian dedi ki...

ok, anladim. ama toplam uzerinden gidersen bence hicbir ulkeden yoktur oyle bi kusursuz istatistik sampiyonlar liginde.

blogu yeni gordum bu arada. elinize saglik. ahkam kesmeyen blog gormek guzel.

Metonet dedi ki...

Yoktur tabi de, bizim 3'ünü toplayınca anca ciddi bir istatistik oluyor. 18 sene de 2 çeyrek final. Valencia'lar, Deportivo'lar bile yarıfinaller oynadı bu kupada. Son seneleri zaten hesaba katamayız. 3 İngiliz, 1 İspanyol banko.
Blog yorumun için de teşekkür ederiz. Ahkam gerektirecek bir gelecek planımız olmadığından rahatız.

Related Posts with Thumbnails