Kasım 03, 2009

Ulaşamadığın Ciğere Mındar Demek.


Son derbiden sonra Fener'in çıkardığı T-shirtlerde nedense Galatasaray'dan çok Arda'ya ve Fatih Terim'e gönderme yapılmış. İyi hoş da bunu direk klüp çıkarıyor, kendi çıkarmasa da çıkmasını onaylıyor. Peki kimsenin aklına gelmiyor mu, bizim rakibimiz insanlar değil takımlar demek. Satış yapmak için rakip takımın oyuncusuna ya da tesadüfün mimarı ve Milli Takım'ın eski hocasına bok atmak kendini küçük düşürme bence.
Ard Arda 10 kere T-shirtünün arkasında son 10 maçın skorları yazıyormuş. Makul olanı odur. Önüne de Arda'yı ön plana çıkarmak yerine başka bir slogan bulunabilirdi ya da kendi takımının bir gol sevinci konabilirdi. Ha ama Arda'yı alamadık, mındar diyelim diyorsan zaten dünya klübü olmuşsun demektir, kendi dünyanın klübü tabi anca. Bir zamanlar Fatih Terim'e de teklif yapılmıştı o da gelmemişti. O yüzden mi ona da garez. Her taraftarın hoşuna gitti mi bilemem ama sanmıyorum.
2 takımın arasındaki geyikler güzel ama genelde takımlar üzerinde oynanırdı. Süt kupası, Fred Çakmaktaş geyikleri, Cem Uzan'ın seçim esprileri, 6-0 esprileri hep takımların üzerine söylenmişti. Torinolu Şaban dışında hiç şahıslara düşmemişti bu iş.
Futbol, hocalar, hakemler, yorumcular. Kalite düştü diyoruz da zaten bu durumda kalite aramaya çalışmamız yanlış.Sözümona büyük klüplerin yöneticileri bile enteresan işlere imza atıyor. O zaman biz Ercan Saatçi'ye boşuna kızıyoruz. İmam-cemaat ilişkisi çalışıyor.
Zaten bu T-shirt olayını hiç anlamadım. Çıldırın geliyoruz çıkarmıştı geçen sene Galatasaray, Saraçoğlu'nda bizi çıldırtmışlardı sonra. Slogan bulmakla niye bu kadar uğraşıyorsun ki, renkleri öne çıkaran değişik motifli T-Shirt yapsan daha düzgün olur. Rakibe küfretmekle ya da kızdırmakla senin takımın fazladan puan almıyor. Daha fazla T-shirt satıldığını da zannetmiyorum. Yıllardır da görüyoruz hiçbir işe yaramıyor. Biz hala kendi beceremediklerimizi başkasına bok atarak kurtarmaya çalışıyoruz, sonra elin adamı sadece 1 ülkede yayınlıyor dünyanın en iyi 2.-3. derbisini, neden olmuyor diyoruz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yazdigin her konu ayni paralelde.. tamam gs lisin ama bu kadar da eziklik pes..

Tuner dedi ki...

Zaten bu T-shirt olayını hiç anlamadım.: Merchandising. Bakkal hesabıyla bile sonuca varmak mümkün. Çıldırın hoplayın zıplayın koduk geçirdik tipi temalı bir t-shirt'un maliyeti aşağı yukarı baskısıyla beraber 1.5-2 tl arası. satış fiyatları genelde hemen gitsin diye 19.90 civarında tutuluyor. t shirt başına 17 lira minimum kazanç var. hadi buna bayi karını falan da ekle 12 lira olsun. verdin camiaya gazı mesela sattın 100.000 tane çarp bakayım 12 ile. gördün mü bir tshirt'ten gelen parayı. çıktı yeni transfer ettiğin kalecinin parası. capito?

@ adsız

önce adını söyleyecek kadar cigerin olacak. istemeyen okumaz laf salatası yapma...

Related Posts with Thumbnails