Aralık 25, 2010

Ömer Rıza


AZ'dan Arsenal'e giden Oğuzhan, Wengerin gözüne girer mi bilinmez ama Wenger'in gözüne giremeyen ilk Türk Ömer Rıza'dır. Londra'daki Kıbrıslıların bir başka temsilcisi.

96-99 arası Arsenal'in kadrosunda yer aldı ama sadece 1 kez League Cup'ta, Kasım 1998'de Derby maçının sonunda zaman geçirme değişikliği olarak oyuna girdi. Ardından bir çok takım üstüne Denizli-Trabzon yapıp şimdi İngiltere 5.ligi, National Conference'da Histon'da takılıyor. Hep genç gibi gelse de 31 yaşına gelmiş o bile.

3 kez patlama yapmaya yaklaşmış ama bir türlü beklenen gerçekleşmemiş çoğu Türk futbolcu gibi. Arsenal'in ardından West Ham'de de hiç forma giyemeden Denizli'ye gelmiş. Denizli'nin UEFA yılında biraz kendini göstermiş, Trabzon'a gidip Türkiye kariyerini bitirmiş. Ersun Yanal milli takım için izlemeye almış, 1 kez B Milli Takım'da forma giymiş. Kazım kadar şanslı olmuyor herkes.

Kariyerindeki önemli gazlardan birini Bergkamp vermiş. ADO Den Haag'da kiralık oynarken, Hollanda TV'sinde izlemiş Bergkamp ve bir çok futbolcunun kariyerini bitiren o sözü söylemiş; "Bu çocukta ışık var." .-Arsenal Magazine.

Herkesin oynamak istediği takımın arka kapısında kalmış hep ama 2 kez CL maçında ilk 18'deymiş. Bir başarı sayılmasa bile güzel anılardır. Arsenal'de 1 kez forma giymiş dedik, Ljungberg ile aynı maçta, genç Ashley Cole'ün maçı benchte tamamladığını düşünürsek, iyi başlıyormuş kariyer. Ama...

Trabzon'dan izinsiz ayrılma cezası da sıkıştırmış araya TFF'den. Aynı hastalık hala devam ediyor Trabzon'da.

Arsenal formalı resim o maçtan değil, sezon öncesi bir hazırlık maçından.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails