Ekim 14, 2009

Made in Marseille


Bir daha gelir mi şu adamdan acaba. Fransızlar, Sırpların arkasından Play-off'lara kalıyor. Bitti denildiği zamanda Dünya Kupası'nda takımı finale çıkarmıştı. Bıraktı Euro2008'de grupta kaldı Fransızlar. Henry&Ribery yetemedi. Onun gibisi kalmadı şu anda futbol piyasasında herhalde. Şöyle bir reklama konu olacak biri bile yok gözümde.
Bordeaux'da parladığı sene geliyor aklıma. Dugarry ve Zidane. Inter-toto'dan UEFA Finaline. UEFA'nın UEFA olduğu zamanlar. Finalde Almanlar kazanmıştı normal olarak ama bu 2 yıldız Serie A'ya geçtiler hemen. Dugarry Milan-Barcelona yaptı en son Katar'da bıraktı. Zidane Juve-Real yaptı, kırmızı kartla dünyanın gözü önünde bıraktı futbolu. 18 senede sadece 4 takım. Juve'de Hamburg maçındaki müthiş kafası bana göre Materazzi'ye attığından daha şekildi. Zaten cezayı yedi, Juve gruptan UEFA'ya düştü, Celta'dan 4 yedi elendi. Bir adamın etkisidir bu da herhalde.
Komik bir anektodum vardır kendisiyle. Odamda posteri vardı Zizou'nun. 30 yıldır rehberlik yapan bir akrabamız odamdayken, Türk dedi bu zat için. Ben de dedim Fransız. Yok yok bunda Türklük var belli suratından dedi. Cezayir asıllı dedim. E tamam işte dedi. Türk bu herif. Bir yorum bile yapamadan çıktı gitti odadan. Ben de ulan nerden anladı, acaba gerçek mi diye sarmıştım bütün gece.

4 yorum:

Tuner dedi ki...

yarı finalde ahmet çakar'a yaptığı asist de çok iyiydi. dk 89 mu neydi di mi ? =)

Tuner dedi ki...

yarı finalde ahmet çakar'a yaptığı asist de çok iyiydi. dk 89 mu neydi di mi ? =)

Metonet dedi ki...

milan maçıydı di mi o

Tuner dedi ki...

yeahh

o golle turu geçebilmişti bordeaux. o mucizede ahmet çakarın da parmagı var =)

Related Posts with Thumbnails