Ekim 12, 2009

Abdullah Avcı’ya sabredebilir misiniz? M.Demirkol


Türk futbolunun yeniden yapılandırılması gerekiyor. Sorun sadece bir milli takım teknik direktörü bulma meselesi değil. Kaliteli sporcu, futbolcu yetiştirme konusunda büyük sıkıntımız var. Türkiye’de doğup yetişen ve 5 büyük ligde forma giyen sadece 1 oyuncumuz var. Kulüp takımlarımız Avrupa’da dökülmesine rağmen forma giyen Türk oyuncu sayısı az. Avrupalı Türkler de Türk Milli Takımı’na artık kolay kolay gelmiyorlar. Bunların değişmesi lazım...
Bu durumu kim değiştirecek? Buna uygun isim ve kadro kim? Bu soruların cevaplarını bulmamız lazım.
Yabancı gelsin demekle olmuyor? Terim’in parasına taktık hep beraber. O kalitede bir yabancı Terim’den 2 kat fazlasını alacak. E, o ağırlıkta bir adam da olmayacak muhtemelen. Hiddink, Capello, Lippi böyle kaç isim var ki? Ve ikna edebilir misiniz? İkna ederseniz zaman tanıyabilir misiniz? O sabrınız var mı?
Kabul edelim ki sıkışmış haldeyiz.
Sabır gösterebileceğimiz yerli de yok gibi. Yanal’a sabredemedik. Onun o günkü formunun yakınından geçebilen bir Türk hoca da elimizde yok.
Eğer sabrederiz deniyorsa, adres Abdullah Avcı olabilir. Bugün elimizdeki yeni oyuncu grubunu 10 yıldan fazla süredir tanıyan ve onlarla uluslararası başarı kazanmış, Avrupa Şampiyonu ve Dünya 4.’sü olmuş bir genç teknik adam. Nuriler, Denizler, Ardalar, Aydınlar’ın hocası o. Sabredebilir miyiz? Arkasında durabilir miyiz? E tabii o şüpheli!



not: fotograf yazıdan bağımsız, benim tarafımdan seçilmiştir. Boyunda çelenk nedir be hacı???

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails