Ağustos 02, 2009

Süper Kupa F.Bahçe'nin (0-2)


Önce kazanandan başlamak lazım. Alex eski haline dönmüş Daum ile. İstediği zaman hem oynuyor hem oynatıyor. Hafızamı çok zorlamadım ama attığı son kafa golü de sanki Kadıköy'de Beşiktaş'aydı... Fenerbahçe'de artık kültür haline gelen tek santraforlu sistem eğer devam edecekse Alex'in varisi yetiştirilmeye başlanmalı zira bu sistemi oynatan oyuncu o ya da onun pozisyonunda oynayacak kişi oluyor.

Penaltı pozisyonu en çok konuşulacak olan pozisyon, o belli de, konuşulma sebebi 10 dakika önce Bilica'nın aynısını yapıp penaltı çalınmayışı. Aynı şekilde daha 2. dakikada Yusuf'un Bilica tarafından itilmesine düdük çalamayınca Sivok'un Guiza'yı süsmesine sessiz kaldı. Niyet ne kadar iyi olursa olsun bu vicdan muhasebesi, bu yanlışı yanlışla örtme hadisesi sürdükçe biz hakemleri konuşmaya çok devam ederiz...

Fenerbahçe iyiye gidiyor ve daha da gidecek. Ancak hala en zayıf yeri orta sahası. Cristian çok parlak bir oyuncu profili çizmiyor. An itibariyle F.Bahçe'nin orta sahasını ayakta tutan isim son 4-5 yıldır ilk defa bir yaz hazırlığı yapabilen Emre ve direnci Emre'nin eline bakan bir orta sahanın uzun solukta devamlılık arzedebilmesi soru işaretleri yaratıyor benim kafamda.

Beşiktaş'a gelecek olursak yanlışların doğruları götürdüğünü görüyoruz. Tüm pozisyonlarda süpürücü kesici olarak tüm sahada basmadık yer bırakmayan Fink savunması itibariyle fazlasıyla sinir bozucu ve faydalı. Hücum için ise takımla daha çok çalışması lazım. Erhan çok çalışkan, İsmail fazlasıyla teknik ama ikinci golde olduğu gibi pozisyonlarda hep önde yakalanıyor ve adam kaçırıyor. Yusuf'tan sağ açık olursa Hakan Arıkan'ı da forvet arkasında denemeli Mustafa Denizli. Nihat'ı bile kullandı bugün ikinci yarı.

Bu takım biraz daha beraber hucüm çalıştıktan sonra çok can yakacak, ben o ışığı gördüm ama Denizli şu marjinal tavrını bırakmalı. Bu takım 4-3-3'le şampiyon oldu diye bu sistemde inat etmeye gerek yok. İdeal bir 4-4-2 kadro derinliği var mevcut kadroda ve bunu değerlendirmeli. İleride Bobo Nobre ikilisi kanatlardan değişken ve içeri bindirmeler yapan Tello ve Nihat ile beslenirse verimli olabilir ama tarih itibariyle biraz geç sanki bunun için. Ayrıca Nihat'ın yedeği gibi gözüken Holosko, Bobo Nobre ikilisinin de tek alternatifi. Erkan Zengin'le kadro doldurma hatasını Fenerbahçe Ilhan, Burak vs ile deneyerek sonuçlarını görmedi mi????

En güzel analizleri 2. haftadan itibaren yapmaya başlarız ama şimdiden emin olduğum tek şey bu senenin geçen seneden daha renkli geçeceği...

1 yorum:

sekerse tehlike dedi ki...

Fener haddini bildi ve 2.yarı 7-8 kişi ile kapalı savunma yaparak potansiyelini kabül etti, haddini bilme de kupa olarak döndü.
Yunus onursuzuna gelince ; 2. dk. da Bilica!yı atamadı oyundan , birisi kaleci Volkan'ın Bobo'ya yaptığı , diğeri de Nihat'ın freekick pozisyonu,Beşiktaş'ın 2 penaltısını vermedi.
Bünyamin - Yunus farketmez , hakemler derbilerde Beşiktaş'ın kaderini belirlemeye devam ediyor.Bu sene ligdeki derbileri de yine Yunus ve Bünyamin yönetir, ancak Fortis finalinde Bünyamin'in yaptığı gibi son dk. da mı, yoksa Yunus gibi maçın başında mı Beşiktaş düşmanlığı yaparlar Fenerasyon bilir artık.
Fener bu sene averajla 5. olur , çünkü GS geçen sezona göre daha iyi.

Related Posts with Thumbnails