Ağustos 06, 2009

Skibbe'nin maliyeti


Cl ve Europa League arasındaki uçurumdan bahsetmiş dün PCLion FC. Herşey ortada. Bu tabloya baktığımızda Gs geçen sezon UEFA'dan €330k prim almış. (Yayın gelirleri hariç). Kupayı alsaymış €4.4m daha alacakmış. Manevi değeri çok daha fazla olurdu tabi ama CL'den elenmenin maliyeti ağır olmuş. En kötü ihtimalle gruplara kalarak €5.4m alacakmış. Aradaki fark €5.1m. Türkiye'de şampiyonluğun kaçırılması ki o kadronun şampiyon olmalıydı bence bir 7-8m YTL gibi bir rakamda oradan kaybedildi.

Bu sene de Şampiyonlar Ligi'ne gidilememesine sebep olduğundan, primlerde artmış bu sene, ayakbastı parası €7,1m. Yani totalde €'yu 2 YTL kabul ederek tahmini 35-40m YTL arası bir kaybı var GS'nin Skibbe seçiminden dolayı. Bu paraya maaşı, tazinatı ve Bülent Korkmaz'ın geliş-gidiş maliyetleri eklenebilir. Sportif başarısızlıktan kaynaklanan hasılat düşüşü ve forma satışının azalması ,CL'de alınabilecek 2-3 galibiyet, Feldkamp'ın ve gönderilem yardımcıların maaşları gibi kalemlerde eklendiğinde rakam en az 50m YTL'yi bulur belki de geçer. Bu da 2 sezonda yapılan transferleri karşılardı, üstüne para bile kalırdı anlamına geliyor. Basit bir ucuz etin yahnisinin yavan olma durumu.

Son birkaç senede klübün UEFA gediklisi olması maliyeti belki de stadın büyük bir kısmının maliyetini çıkarırdı, stad yine yapılamazdı muhtemel ama en azından eli güçlenirdi biraz klubün.

2 yorum:

Othello dedi ki...

Bu kadar basit degil mi?
Gecen seneki vasat performansin tek ve kati sorumlusu Skibbe oldugu icin onun yerine Capello olsaydi Galatasaray kesin hepsini supurecekti.

O zaman niye maclar oynaniyor? Kar yagmur camur bir suru eziyet. Sezon basinda transferlere kadrolara bakilsin. Kiraathaneler arasi oylama ile en iyi takima primler dagitilsin.

Metonet dedi ki...

Capello olsaydı da görseydik.

Related Posts with Thumbnails