Temmuz 02, 2009

Barış Kupası ve Süper Kupa


Sezon ortasında bu kupaya davet edilen Fenerbahçe Avrupa'da öneleme oynamak durumunda kalınca çareyi CL'ye direk katılacak olan Beşiktaş'ı çağırmakta buldular. Buraya kadar herşey normal. Ancak turnuvalar arası tarihte bir abukluk var. Barış turnuvası 25 Temmuz - 2 Ağustos arası oynanıyor. Beşiktaş grubunda ilk maçını 26'sında kadrosundan güç kaybeden Lyon'la ikincisini ise 29'unda Porto ile oynuyor. Olası bir galibiyet ve bir beraberlik Beşiktaş'ı lider yaparsa kıyamet o zaman kopuyor. Grup liderleri 31'inde yarı final oynuyor, final ise 2 Ağustos'ta yapılıyor.

Dün blogda belirttiğimiz gibi TFF Süper Kupa'nın 2 Ağustos'ta oynanacağını açıklamış.

Hadi final çok uçuk bir fantezi de yarı final bile mi imkansız TFF'e göre onu anlayamadım. İspanya'da TSİ 31 Temmuz'u 1 Ağustos'a bağlayan gece oynanacak yarı final maçlarında Beşiktaş yer alırsa ne olacak?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

süper kupaya paflar gider sorun olmaz.

sekerse tehlike dedi ki...

Kolayı var : Çıkarsın paf takımla süper kupa finaline sözünde durmuş olursun :) Azize'ye de fortis kupasında paf takımla çıkarım geyiğini hatırlatırız böylece :))
Yıllar önce paf takımla tsyd de gassaray'la oynamıştık , sadece kalede Mrmic ve savunmada Recep oynamıştı ilk 11 de, 2. yarıda da Mrmiç çıkmıştı yedek kaleci oyuna girmişti :) Recep de çıktı mı sonradan hatırlamıyorum ama maçta ilk yarı 4 , ikinci yarı 2 gol yiyerek , toplamda 6 'lamıştı adamlar bizi :) Noldu bi yerimiz mi eksildi ? ;)

Adsız dedi ki...

benim anlamadığım bişey var zamanında FB fikstür sıkışıklığı yüzünden bu turnuvadan ayrılmamış mıydı? Benzer fikstür sıkışıklığı yaşayan Beşiktaş neden illa barış kupasına katılıyor?

sarı lacivert dedi ki...

heralde galatasarayin uefa kupasini aldigi sene gudulen federasyon mantigini baz aldin ama cok da mantikli degil.. o sene gs'in maci oldugu zaman haftasonu maci ertelenirdi..

ama ingilizlerin noelde bile 2 haftada 4-5 mac yaptigini dusunursek o zamanlarin eskide kalmasi gerektigini anlariz..

ulke federasyonunun sirf bi takimin ozel maci nedeniyle kupa tarihini degistirmemesini anlamamak sasirtici

Tuner dedi ki...

@sarı lacivert

yazdıklarımı dikkatli okumamşsın sanırım...

Related Posts with Thumbnails