Mayıs 25, 2009

Ligin Dibine Alternatif Senaryolar



Son haftaya girilirken küme düşme ihtimali olan takım sayısı 3. Bunların içinde işi en zor olanı Konyaspor. Yeşil-beyazlı ekip son haftada evinde Ankaraspor’u yenemezse küme düşecek. Ancak rakipleri olan Gençlerbirliği yenilmediği, Antalyaspor kazandığı takdirde Konyaspor’a galibiyet de yetmiyor.
Küme düşmeme mücadelesinde 2, 3 hatta 4 takım aynı puanda ligi bitirebilir. Gençlerbirliği ile Konyaspor ligi aynı puanda bitirirse Gençlerbirliği üstte yer alacak. Aynı şekilde Denizlispor da Konyaspor’u ikili averajda geçiyor. Konyaspor ile Antalyaspor ligi aynı puanda bitirirse Konyaspor üst sırada yer alacak taraf olacak.
Eğer Antalyaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği ligi aynı puanda bitirirse küme düşecek takım Gençlerbirliği olacak. Gençlerbirliği, Denizlispor ve Konyaspor ligi aynı puanda bitirir, Antalyaspor ile kazanırsa Konyaspor küme düşecek. Denizlispor, Antalyaspor ve Konyaspor ligi aynı puanda bitirirse küme düşecek takım bu kez Antalyaspor olacak.
Ve Denizlispor, Antalyaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği ligi aynı puanda bitirirse küme düşecek takım Gençlerbirliği olacak. 38 puanlı Denizlispor son maçında yenilse bile küme düşmüyor.

1 yorum:

ziggytheking dedi ki...

Her türlü Konya düşecek. Gençlerbirliği ve Antalya amaçsız rakiplerini yeneceklerdir. Zaten Konya'da da hesap görülecek son maç olduğu için.

Related Posts with Thumbnails