Mayıs 24, 2009

İzmir'in Kurtuluş Reçetesi - Ümit Kayıhan

Şimdi İzmir'e sesleniyorum. Bana göre bu sezon Altay da, Karşıyaka da başarılıydı. Başkanları, teknik direktörleri ve futbolcuları üzerine düşen görevi yaptı. Takımları iyi günde, kötü günde yalnız bırakmayan taraftarlar bana göre şampiyon oldu.

ZAMAN KAYBETMEYİN
Unutulmasın ki, Altay ve KSK'nin rakipleri şehirlerin tek takımlarıyla mücadelelerini sürdürdü. Maddi ve manevi yanlarında büyük güçler vardı. Onları ekarte edip Play-Off'a kaldılar. Ama olmadı... Bu bir turnuvaydı ve mutlu sona Kasımpaşa ulaştı. Şu anda Altay'ı da, Karşıyaka'yı da bekleyen büyük bir tehlike var. Onun için sivil toplum örgütleri, belediyeler ve ekonomik katkı sağlayacak taraftarlar bir an önce, kongreleri bile beklemeden toplanıp ellerindeki genç ve yetenekli futbolcuları kaybetmemek için karar almalılar.
Futbolcuların ve teknik heyetlerinin paralarının ödenmesi yönünde önlerinde 10 gün gibi kısa bir süre var. Yoksa takım oyuncuları hak edişlerini Futbol Federasyonu'na bildirirlerse serbest kalacaklar. Yeni bir düzen, yeni bir yapılanma kulüpleri borç batağına itecek. Onun için acilen futbolcuların alacaklarının ödenmesi gerek. Burada İzmirliler'e büyük işler düşüyor katkı lazım yoksa eldeki değerler birer birer uçup gidecekler. He iki kulüpte açıklasın futbolcuların maç başı ve transfer alacaklarının tutarı ne kadar...
Ve bu futbolcular kulüplerinde kalsınlar.
Reha Kapsal yoktan var ettiği bir takımla şampiyonluğu kıl payı kaybetti. Tahir Karapınar tüm iyi niyeti ve fedakarlığı ile Altay'ı buralara taşıdı ama olmadı. Kemal Kılıç zor şartlarda takımını Bank Asya ligine çıkardı. Tebrikler hocam... Bu üç takımımızda futbolcularını ellerinde tutup birkaç takviye yapıp Süper Lig'e doğrudan çıkabilirler. Kadrolar oturdu ama dağılırlarsa her şey sil baştan bunu dile getirmek istedim.
İzmirimizde Bucaspor Bank Asya ligine, Göztepe bir üst lige çıktılar. Ne yazık ki Altınordu
düştü. İzmirspor'da yükselme grubunda başarısız oldu. Bank Asya 1. Lig'dei şehir takımları karşımıza çok büyük bütçelerle çıkıyorlar. İzmir kulüpleri bu paralardan çok düşük bütçelerle çıkmak için uğraş veriyorlar. Sonra tıkanmalar başlıyor antreman boykotları, kiralık oyuncular, futbol dışı uğraşlar takımları Süper Lig dışı bırakıyor.

PEKİ NE YAPMALI?
Belediye başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu kulüplere eşit mesafede duruyor, vazifesini yapıyor
davranışı haklı. Sayın Valimiz Cahit Kıraç, Altay, Karşıyaka ve Bucaspor başkanları ile bir araya gelip şu anda bir fon oluşturmalı ve bu fonu İzmir kulüplerinin yaşaması için yararlı şekilde kullanmalı. Üç takımla Bank Asya 1. Li'de mücadelemiz olacak... Belediyelerin, sanayi ve ticaret odalarının, sivil toplum örgütlerinin toplanması ile bir fon oluşturulsun. Bu fon şampiyonluğa giderken değil, şimdi toplansın ki kadrolar dağılmasın, kulüp başkanlarının yükü hafifletilsin. Artık kulüp başkanlarıda ceplerinden ve çevrelerinden kulübe ekonomik katkıda bulunmak için işlerini idare edemez oldular biliyorum. Hepsi saygın kişiler futbolcularına verdikleri sözleri yerine getirmek için nasıl uğraşlar verdiklerini duydukça üzülüyorum. Ne kampanyalar açıldı, ne toplantılar oldu hiçbiri yaralı olmadı. Sonra üzülüyoruz neden Süper Lig'te takımımız yok diye!. Tekrar ediyorum iş işten geçmeden, futbolcular serbest kalmadan , kadroların korunması açısından Bu günler çok önemli ve değerli. Bu arada sayın Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir futbolu için çok büyük bir şans diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails