Ocak 06, 2009

Türk Telekom - Bnei Hashasron


Spora siyaset karıştırılmalı mı buna emin değilim demiştim burada. Nasıl "Futbol asla, sadece futbol değildir" diyorsa Simon Kuper, Sporun hiçbir dalı için artık "sadece spor" demek mümkün değil. Bunun tarih boyu birçok örneği görüldüğü gibi (bkz: 1993 Aris - Efes Pilsen Maçı) bugün de tatsız bir örnek yaşandı. Tatsızlıktan kastım yapılan protestolar ya da İsrail adına güzel duygular beslemem değildi. Ermenistan'a - sana soykırım suçlaması yapan bir ülkeye - zeytin dalı uzatmayı marifet bilen ve bunun üzerinden nemalanmaya çalışan Cumhurbaşkanının konutunun bulunduğu başkentte bugün Türkiye'nin dahil olmadığı bir savaş yüzünden bir maç başlayamadı.


Karşılaşmanın başlamasına yarım saat kala, salonda bulunan seyirciler tarafından, İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Ayrıca salonda Hasharon takımının oyuncu listesi okunurken saha içine ayakkabı fırlatması da dikkati çekti. Bu arada, protestolarını artıran ve sahaya yabancı maddeler atmaya başlayan grup ile polis arasında yaşanan kargaşa sırasında, Bnei Hasharon takımı oyuncuları ve teknik kadrosu, soyunma odasına gitti. Maçın oynanacağı salonda olay çıkaran grup, salonu terk etmeyerek oturma eylemine devam etti. Karşılaşma çıkan olaylar nedeniyle iptal edildi.


Kirlenmeyen hiçbirşeyin kalmadığı gibi spor da artık kirli. Hem de çok kirli...

2 yorum:

B. dedi ki...

Hamas'a selam edenler kahrolsun
israil ile aynı suçu işlemekteler

gala dedi ki...

eline sağlık tuner ..güzel yazı....kraldan çok kralcılık yapanların asıl amacına bakmak gerek...30.000 şehidimi toprağa verirken hangi arap şehrinde protesto oldu??? evet bebekler ölmesin ama sapla samanda ayrılsın...bizim duruşumuz sadece Misak-ı Milli olmalıdır..

Related Posts with Thumbnails