Ocak 07, 2009

B. Asya 1.Lig'de Son Durum


Manisaspor ara transferde Konyaspor'dan 6 aylığına Fatih Egedik'i kiraladı. Manisaspor'da Gineli futbolcu Oumar Kalabane'nin İngiltere'ye transfer durumunun da kısa süre içerisinde netlik kazanacağı öğrenildi.
Çaykur Rizespor'da, devre sonunda fikir ayrılığı nedeniyle yolları ayrılan, ancak takıma dönmesi gündemde olan teknik direktör Metin Diyadin ile anlaşma sağlanamadı. Diyadin, açıklamasında, yaptıkları görüşmelerde birçok konuda anlaşmaya varıldığını belirtirken, ''Ancak takımda yapmayı düşündüğümüz değişikliklerde ilerleme kaydedemedik. Anlaşma sağlanamadı. Bundan sonra çalışma şartlarının oluşması imkansız. Çaykur Rizespor'a başarılar diliyorum'' dedi. Çaykur Rizespor'un 77. Olağan Genel Kurul Toplantısı ertelendi, Açıklamada, genel kurul toplantısının 11 Ocak 2009 Pazar günü, aynı yerde ve saatte, aynı gündemle çoğunluğa bakılmaksızın yapılacağı kaydedildi.

Kayseri Erciyesspor 2. Başkanı ve Basın Sözcüsü Faruk Kıranatlı, Ankaraspor'dan kaleci Gökhan ve Orduspor'dan İlker ile prensipte anlaştıklarını belirtti. Bu arada kampta sakatlanan Kemal ve Hüseyin'in tedavileri Kayseri'de sürüyor. Kemal 8-10 hafta sonra, Hüseyin ise 3 hafta sonra sahalara dönecek.Kayseri Erciyesspor, Trabzonspor'dan Erdinç Yavuz ile 1.5 yıllığına sözleşme imzaladı.

Adanaspor, Gaziantepspor'dan Metin Tuğlu ve gurbetçi Volkan Glatt ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Metin Tuğlu'nun geçen sezon çok sayıda Süper Lig maçına çıktığı, Volkan Glatt'ın ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da yıldızının parladığı kaydedildi.Adanaspor Kulübü'nün yazılı açıklamasında, Metin Yıldız'ın görevinden ayrılmasıyla teknik direktörlük görevine, daha önce Antalyaspor ve Yozgatspor gibi takımları çalıştıran Ekrem Al'ın getirildiği belirtildi.

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, Ankaraspor'dan Fırat, Eskişehirspor'dan Birol ve Kartalspor'dan Gökhan'ı transfer ettiklerini, futbolcuların Antalya'daki kamp çalışmalarına dahil edildiğini söyledi.

Malatyaspor 25 Ocak'ta olağan kongre yapma kararı aldı. Başkan Haşim Karadağ mevcut futbolcuların alacaklarını ödemeden transfer yapamayacaklarını söylerken, kurumlara serzenişte bulundu. Takımın ligin ikinci yarısına başlayabilmesi için yaklaşık 5,5 milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu belirten Haşim Karadağ, şöyle devam etti:''Futbol Federasyonu'na 3 milyon TL yatırılması lazım. Mevcut futbolculara en az 1 milyon TL, transfer için de 1,5 milyon TL'ye ihtiyaç var. Bazı futbolcularımız alacakları nedeniyle takımdan ayrıldı. 4-5 gün içinde önlem alınmazsa başka futbolcular da gidecek. Destek gelmezse bu yükü kaldıramayız, dedi.Kulüp Başkanı Haşim Karadağ, giden futbolcuların yerine alınacak futbolcularla görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Mutlu ile prensipte anlaştık. Bu futbolcuyla anlaşmamıza Malatya milletvekilimiz Ömer Faruk Öz vesile oldu. Kendisine teşekkür ederiz" dedi.Basın sözcüsü Cebrail Mungan, Nijerya Milli Takımı'nda oynayan Okonkwo ile anlaşma sağladıklarını, iki Nijeryalı oyuncu daha getirdiklerini, bunlarla ilgili kararı teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile birlikte vereceklerini kaydetti.

Diyarbakırspor'da, transfer alacakları ödenmeyen 20 futbolcunun kampı terk etmesinin ardından bir grup taraftar kulübe sahip çıkılmadığı gerekçesiyle tabutlu protesto yaptı.Kulüp başkanı Abdurrahman Yakut, yaptığı açıklamada, Antalya'da kampta bulunan takımın, Cornerspor'un organize ettiği turnuvada dün Kayseri Erciyesspor ile oynaması gereken maça, futbolcuların transfer taksitlerini alamamaları gerekçesiyle çıkamadığını söyledi.Yakut, Diyarbakırspor'un toplam borcunun 12 milyon TL olduğunu belirterek, '' 5.5 milyon TL yönetici alacağı, 3 yıl önceki yönetim zamanından gelen ve FIFA'da kesinleşen 500 bin TL yabancı oyuncu alacağı, kalan kısmı ise futbolcu peşinat ve transfer alacağı, personel maaşı, SSK ve vergi borçlarıdır. Kulübün tüm gelirleri üzerinde haciz bulunmaktadır'' dedi.

Boluspor'da, yeni transferler İlyas Kahraman ve Gökhan Caba takımla birlikte çalışmalara başladı. Teknik Direktör Serhat Güller, yönetimden 2 mevkiye daha transfer yapılmasını istedi.

Kasımpaşa, gurbetçi futbolcu Uğur Yıldırım'ı renklerine kattı. Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal, Uğur'un Antalya'da yaptıkları kampa katılarak, takımla birlikte çalışmalara başladığını ifade etti. Gurbetçi futbolcu Uğur, Ronaldinho, Zidane, Beckham ve Figo gibi yıldız oyuncuların katıldığı en iyi frikikçiler yarışmasında birinci olarak adını duyurmuştu.

Samsunspor'da başkan Fuat Köktaş, transfer taksit alacakları bulunan Burhan, Volkan ve Veysel'e gereken ödemelerin yapıldığını, Mesut ve Çağatay'ın ise bonservisleriyle birlikte serbest bırakıldığını söyledi. Takıma destek olunması adına yürütülen çalışmalar kapsamında en son olarak iş adamları Galip Öztürk 200, Turgut Tüfenk ise 100 bin YTL destekte bulundu.

Sakaryaspor, Ankaragücü'nde oynayan orta saha oyuncusu Burak Karaduman'ı kiraladı. Can Cumhur Bozacı, Mustafa Sevgi ve Okan Koç'la anlaşıldı. 2 stoper, bir kaleci ve iki yabancı daha alacaklarını belirten Başkan Bülent Yılmaz, "Kadro dışı kalan 13 oyuncunun affedilmesi söz konusu değildir. Onların Sakarya'ya geri dönmesi mümkün değil. Biz onlarla belli şartları görüşerek yollarımızı ayırdık. 9 puan almış bir takımın oyuncusu olarak yapmaması gerekeni yaptılar, bizi federasyona şikayet ettiler. Biz de tedbirlerimizi aldık, yollarımızı ayırdık" dedi



kaynak: kafsinkaf.org

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails