Ocak 04, 2009

Before - After


Seriç Beşiktaş'a geldiğinden Pana forumlarında kısaca özetlemek gerekirse " Seriç dünyanın en iyi futbolcusudur. Rakip takımda oynuyorsa..." deniyordu. Bundan sadece 5 ay önce yapılan yorumlara Sinan Engin aracılığıyla verilen cevap şuydu :

"Biz Seric'i bonservis bedeli olmadan ve uygun bir yıllık ücretle transfer edeceğiz. Panathinaikos bu oyuncuyu bırakmak istemiyordu. Ama biz erken davranıp Seric ile büyük oranda anlaşma sağladık. Taraftar sitelerinin yaptığı yorumlara göre karar verecek değiliz. Gordon'a göre Maradona'yı transfer ettik. Ona sallayanlar önce Seric'in kariyerine baksınlar. İtalya'da ne kadar oynamış, kaç kere milli olmuş onu bir araştırsınlar. Lazio ve Parma gibi takımlarda oynayan bir futbolcu hakkında daha Beşiktaş formasını giymeden eleştirilerin başlaması çok anlamsız. Herkes gelince Seric'in nasıl bir futbolcu olduğunu görecek. "

Üstünden bahsettiğim gibi 5-6 ay geçti geçmedi kulüp Seriç'i yollama formülleri aramaya başladı. Bugün geçen haberler ise şöyle :

"Yabancı transferinin gerçekleşebilmesi için kadroda bulunan 1 yabancı futbolcunun gönderilmesi gerekiyor. Gönderilmesi muhtemel oyuncuların başında ise sezon başından beri fazla forma şansı bulamayan Anthony Seriç geliyor..
Ancak Hırvat futbolcunun Beşiktaş'tan ayrılmayı düşünmemesi yönetimin yabancı transferinde elini bağlıyor. Seriç'in sezon sonuna kadar alacaklarını ve bonservisini istediği belirtiliyor. "

Şimdi burda tartışılması gereken birkaç nokta var. 6+2 transfer yapıyorsan 2 kişinin kulübede oturacağı bir sistemde forma şansı bulamıyor diye bir yabancı yollanır mı? Hadi tamam forumlarda yazılanlar haklıymış, adamın imzaladığı kontratta yazan bedeli istemeye hakkı yok mu? Yanlış hatırlamıyorsam 3-4 maç oynayan Gordon'a göre Maradona sayılan Seriç, hem Sağlam'dan hem de Denizli'den forma alamadıysa bu iki teknik adam da futboldan ve futbolcudan anlamıyor mu? Bahsi geçen birçok savunmacıya rağmen (bkz : Nicola Legrottaglie ) Diatta ardından Gordon ardından Seriç'in alınmasında hiç mi Ertuğrul'un parmağı yoktu? Vardıysa yapsın bir güzellik Bursa'ya alsın arkadaşı. Sercan takasında kullanılsın kabilse.
Gelirken soldaki gibi gelen bir futbolcu oynamadan sağdaki hale dönüşüyrsa inanın orda bir yönetimsel hata vardır...




1 yorum:

Can Tanaydi dedi ki...

Bence adam gibi dörtlü defansın solunda net oynar. Yıllardır Üzülmez oynuyorsa Seriç rahat oynar, hatta ben de oynarım.
Beşiktaş'a güzellik yapar bonservissiz gelirim. Hem Denizli'nin başını yemeye meraklı olduğu genç oyuncu kategorisine de girmiyorum, muhtemelen oynatır beni.

Related Posts with Thumbnails