Kasım 06, 2008

Seyrantepe Stop


Seyrantepe'de Galatasaray Spor Kulübü için yaptırılan Türk Telekom Stadyumu'nun inşaatında çalışan 750 işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı. Sabah saatlerinde şantiye önünde toplanan işçiler, yüklenici firma yetkilileriyle görüşmek istedi. Uzun süre bekleyen işçiler, işbaşı yapmama kararı aldı.
İşçiler adına konuşan Recep Bülbül isimli işçi, şantiyede toplam 750 işçinin çalıştığını ve yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ifade etti. Çok zor durumda kaldıklarını söyleyen Bülbül, "Maaşlarımız bir yana, sigortalarımızı da tam yatırmıyorlar. Kaldığımız yerler pislik içerisinde. Sağlıksız koşullarda yemek yiyoruz. İş kazalarına karşı bekleyen bir doktorumuz yok. Birçok arkadaşımız yaralandı. Gidip kendi cebinden masraflarını yaptı. Paralarımızı alıncaya kadar işe başlamayacağız. Yetkililere sesleniyoruz; bir an önce gereğini yapın." diye konuştu.
Bu haberin yorumluk bir tarafı yok.Krizden herkesin etkilendiği gibi yüklenici firma da nasibini almış anlaşılan.Ama çalışma şartları biraz endişe verici.Neyse saadete gelelim.Haberi okuyunca aklıma hemen aşağıdaki haber geldi.Koyalım da dursun bir kenarda diye düşündüm.Ne de olsa bir zamanlar tarih yazardı...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

stop mu pause mu? senin daha iyi yorumlaman lazım krizi.. almanların dediği gibi; herişbraun

Related Posts with Thumbnails