Aralık 29, 2010

Neden Geldim İstanbul'a? / Gökhan Emreciksin


İstanbul'a gelene kadar yetenek, İstanbul'dan sonra alemci damgasını yemiş bir başka örnek Gökhan Emreciksin.

Sadece 2 sene önce Ankara'da Galatasaray maçının tek ayakta kalanı, bir sonraki hafta ise İnönü'de Deli İbo'yu yoran oyuncusuydu Ankaragücü'nün. TV'de verilen bu 2 maçta herkesin dilindeydi. 2 hafta sonra İstanbul'un yolunu tuttu, popülaritesiyle beraber. Yaşı 24 idi ve herkesin aklında bir ama vardı.

Fenerbahçe'de ne yapacak diye beklemeye koyuldu herkes çünkü son 1 ayın genç yeteneğiydi. O da fazla bekletmeden alkolden kaybetti ehliyetini, diğerlerinden farklı olmadığını vurgulayarak.

33 yaşında Guti yapınca, olur diyoruz ama 24 yaşında bir Türk bunu yapınca olacağı buydu diyoruz. Fenerbahçe'de 12 maça çıktı Gökhan. 10'unda yedekten geldi. Sadece 2 maçta 90 dakika oynadı ve 6 ay içinde bu takımda olmaz diye düşünülmüş olmalı ki, Mehmet Topuz'un transferinde takasla Kayseri'ye gitti.


Kayseri'de kendine yer buldu ancak 2.devre Kayseri düşüşe geçince, biletlerden biri de O'na kesildi. Kadro dışı kaldı. Sene sonu Manisa'ya geçti. Manisa'da hoca değişiminden sonra sadece 5 maçta görev alabildi. Hikmet Hoca ile de yıldızı barışmadı. Bu sezon hiç bir maçta 90 dakika görev alamadı.

Yine İstanbul'un bir türlü önlenemeyen genç öğütmesine, engel olunamadı. Yıllardır ilerleme gösteremeyen Aydın'a, kendini bir türlü bilmeyen Batuhan'a verilen ödünler, İstanbul altyapısından olmayanlara tanınmamaya devam ediyor.

Türkiye'yi gram tanımayanlara, tonlarca para vererek alışsın diye beklerken, Onlar'a sarfedilen eforun yarısını bizdeki yeteneklere vermiyoruz. Yedekte,tribünde yabancı oturtuyoruz ama şu çocuklara sabredemiyoruz.

Biz bu filmi kim bilir kaç kez izledik, hala da sadece izlemeye devam ediyoruz. Gökhan 26 yaşında. İstanbul'da elinden tutma sonra özgüven bekle bu çocuklardan. Transfer dedikoduları var şu sıralar. Son 3 senede 5.takımı olacak dedikodular tutarsa.

Emre'nin dediği gibi 12-13 yaşından itibaren fanusta yaşayan bu çocukların kendilerine bir şey katabilecek kadar profesyonel olmaları gerektiğini kim öğretecek, abilerine bakınca resim apaçık ortada değil mi?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu oyunculara tahammüş edilmemesinin nedeni, sadece büyük maçlarda oynadığı iki oyuna bakılarak alınmış olması olabilir.

Related Posts with Thumbnails